Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

TAVADA TAVUK BUT

Bir çok çalışan gibi bende hafta sonunu ev temizliğine, alışverişe veya gezmeye ayırdığım için hafta sonlarında pratik yemek yapmayı daha çok tercih ediyorum.  Bugünde yoğun bir hafta sonu programı sonrasında menümüzde bulunan piliç but pirzola ile lezzetli  bir yemek yedik. Pratik ve çok lezzetli olan bu tarifimize malzemelerle başlayalım.

Malzemeler

6 adet piliç but pirzola
2-3 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kekik
Yarım çay bardağı su
Tuz

Yapılışı

* Bir tavaya yıkadığımız pirzolaları koyalım. Üzerine yarım çay bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edelim ve tavanın kapağını kapatalım. Ara sıra butları çevirelim.
* Yemeğimizin suyu iyice çekene kadar bekleyelim.
* Suyunu iyice çektikten sonra 2-3 kaşık zeytinyağı, kekik, kırmızı toz biber ve damak tadımıza göre tuz ilave edelim. Tavanın kapağını kapatalım. Orta ateşte önce bir tarafını sonra diğer tarafını çevirerek butları hafif kızartalım.
* Kızaran but pirzolanın altını kapatalım ve servis tabağına alalım.

Yemeğimiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard