Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

PORTAKAL KABUKLU MUHALLEBİ

Herkese merhaba! Bugün Harbiye'de bir fuar vardı ve kızımla beraber fuara gittik.😃 Havanın güzel olmasınında etkisi ile herkes bir yerlere gitmeye çalışıyordu adeta. İstanbul trafiğini bilenler bilir, anlatmaya gerek yok sanırım. Trafik felçti adeta. Allah'tan bugün arabayla gitmeye kalkışmamıştık. 😓Fuardan çıkıp eve gelmemiz bayağı uzun sürdü ve çok yorulmuştuk. Akşam yemeğimizi yedikten sonra canımız tatlı bir şeyler yemek istedi.  Böyle zamanlarda pratik, kolay bir o kadarda lezzetli tariflerimiz imdadımıza yetişiyor. Çabucak yapıp tatlı krizimize çare buluyoruz.

Sizlerde canınız tatlı çektiğinde veya size gelecek misafirleriniz için az malzeme ile pratik ve kolay, bir o kadarda lezzetli  sütlü tatlı olan muhallebi tatlısını yapabilirsiniz.

Hazırsanız malzemelerle başlayalım.











Kaç Kişilik                                          Hazırlama Süresi                        Pişirme Süresi
6 Kişilik                                                5 dakika                                        10 dakika

Malzemeler
* 1 litre süt
* 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker ( arzuya göre daha az koyabilirsiniz)
* 1 çay bardağı un (ben tam buğday unu kullandım)
* 1 çay bardağı buğday nişastası
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 portakal kabuğu rendesi (rendelenmiş portakal kabuğundan 1 tatlı kaşığı kadar üzerini süslemek için ayıralım)

Hazırlanışı 
* Tencereye süt, şeker, nişasta ve unu koyalım,
* Orta ateşte karıştırarak pişirelim, (kızım muhallebi biraz renkli olsun diye içerisine 1 çay kaşığı kadar kakao ilave etti)
* Kaynamaya başladığında tere yağını ekleyelim, muhallebi göz göz olunca içine portakal kabuğu rendesi ve vanilya ekleyelim karıştıralım tereyağı eriyince ocaktan alalım,
* Muhallebiyi isterseniz bu aşamada blender yardımı ile pürüzsüz hale getirelim,
* Muhallebiyi kuplara koyup oda sıcaklığında soğuması için bir kenara alalım,
* Oda sıcaklığında soğuyan Muhallebiyi buzdolabına koyalım en az 2 saat soğuması için bekledikten sonra üzerini portakal kabuğu rendesi ile süsleyelim ve servis yapalım.

Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard