Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

HAVUÇLU PİRİNÇ PİLAVİ

Pirinç pilavını sevmeyen yoktur herhalde 🙂Ben pirinç pilavını içerisine her defasında farklı sebzeler koyarak pişiriyorum. Hepside birbirinden lezzetli oluyor açıkçası. Geçenlerde çok sevdiğim bir arkadaşımı ziyaret için evine gitmiştim. Havuçlu pirinç pilavını ilk defa orada, arkadaşımın evinde yedim ve çok beğendim. Bugün evde akşam yemeği hazırlarken neler yapabilirim diye düşünürken aklıma arkadaşımda yediğim ve çok beğendiğim havuçlu pirinç pilavı geldi. Hemen söylemeliyim ki bizim evde de çok beğenildi. Sizlerde yapmak isterseniz tarifi için malzemelerle başlayalım. 

Malzemeler

 2 su bardağı Pirinç, 
1 adet orta boy Havuç, 
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı, 
2 yemek kaşığı sıvı yağ, 
3 su bardağı su,
1 silme tatlı kaşığı tuz.

 Yapılışı

 ☆ Pirinci yıkayıp süzün, 
☆ Pilavın lapa olmaması için havucun yarısını rendenin ince tarafıyla diğer yarısını kalın tarafıyla rendeleyin, 
☆ Tereyağını sıvı yağ ile birlikte bir tencereye alıp eritin, 
☆ Havuçları içine atıp 1-2 dakika kavurun,
☆ Pirinci ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak kavurun, 
☆ Tuzunu ve suyunu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın,
☆ Orta ısıdaki ateşte suyu kaynamaya başladığında ocağı en kısığa alarak pilav suyunu çekene  kadar kısık ateşte pişirin,
☆Suyunu çeken ve pişen pilavın altını kapatıp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirisiniz.  

Afiyet olsun.🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard