Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

Portakallı Prenses Tacı

Herkese merhaba! Davet sofraları için görsel şölen olacak bir tatlı tarifim var bugün sizlere. Görüntüsü herkesin iştahını açtığı gibi sizlerinde çok beğeneceğini düşünüyorum.😊 Taze portakal suyu kullanarak yapacağımız bu tatlı tarifimizi yapmaya başlayalım..

Muhallebisi İçin Malzemeler
* 1 litre süt
* 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (siz damak zevkinize göre daha fazla veya daha az  koyabilirsiniz)
* 3 buçuk yemek kaşığı un
* 3 buçuk yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır fark etmez)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilya 

Portakallı Pelte İçin
* 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (6 adet)
* 4 yemek kaşığı nişasta
* Yarım çay bardağı toz şeker 

 Portakal Peltesi Tarifi
* Portakalların suyunu sıkalım ve bir tel süzgeçten geçirerek güzelce süzelim. 
* Süzdüğümüz portakal suyunu bir tencereye alıp içerisine nişasta ve şekeri ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Ocağın altını açalım. Koyulaşana kadar pişirelim.
* Kullanacağımız kek kalıbının içini ıslatalım ve pişmiş olan portakallı karışımı kalıba dökelim. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına koyalım ve buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirelim. (Kalıbımızı ıslatmamızın nedeni; tatlımız soğuduğunda kek kalıbından rahatça çıkmasını sağlamak. Bunun için kalıbımızı ıslatıp suyun fazlasını süzüyoruz) 
* Portakallı Pelte buzdolabında iyice soğuduğunda muhallebisini hazırlamaya başlayalım. Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup iyice karıştıralım ve ocağın altını açalım. 
* Muhallebi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
* Muhallebi koyulaşıp piştiğinde tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Tereyağı eridiğinde ocağın altını kapatalım. 
* Kalıbı buzdolabından çıkaralım ve hazırladığımız muhallebiyi portakallı peltenin üzerine dikkatli bir şekilde dökelim. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyarak bir gece dinlendirelim. 
* Ertesi gün kalıbı bir servis tabağına ters çevirelim. İsterseniz üzerini süsleyebilirsiniz. 

Hem çok lezzetli hemde hafif bir tatlı. Yapımı da oldukça basit. 

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard