Herkese merhaba! Davet sofraları için görsel şölen olacak bir tatlı tarifim var bugün sizlere. Görüntüsü herkesin iştahını açtığı gibi sizlerinde çok beğeneceğini düşünüyorum.😊 Taze portakal suyu kullanarak yapacağımız bu tatlı tarifimizi yapmaya başlayalım..
Muhallebisi İçin Malzemeler
* 1 litre süt
* 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (siz damak zevkinize göre daha fazla veya daha az koyabilirsiniz)
* 3 buçuk yemek kaşığı un
* 3 buçuk yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır fark etmez)
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilya
Portakallı Pelte İçin
* 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu (6 adet)
* 4 yemek kaşığı nişasta
* Yarım çay bardağı toz şeker
Portakal Peltesi Tarifi
* Portakalların suyunu sıkalım ve bir tel süzgeçten geçirerek güzelce süzelim.
* Süzdüğümüz portakal suyunu bir tencereye alıp içerisine nişasta ve şekeri ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Ocağın altını açalım. Koyulaşana kadar pişirelim.
* Kullanacağımız kek kalıbının içini ıslatalım ve pişmiş olan portakallı karışımı kalıba dökelim. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına koyalım ve buzdolabında yaklaşık 2 saat dinlendirelim. (Kalıbımızı ıslatmamızın nedeni; tatlımız soğuduğunda kek kalıbından rahatça çıkmasını sağlamak. Bunun için kalıbımızı ıslatıp suyun fazlasını süzüyoruz)
* Portakallı Pelte buzdolabında iyice soğuduğunda muhallebisini hazırlamaya başlayalım. Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyup iyice karıştıralım ve ocağın altını açalım.
* Muhallebi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
* Muhallebi koyulaşıp piştiğinde tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Tereyağı eridiğinde ocağın altını kapatalım.
* Kalıbı buzdolabından çıkaralım ve hazırladığımız muhallebiyi portakallı peltenin üzerine dikkatli bir şekilde dökelim. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyarak bir gece dinlendirelim.
* Ertesi gün kalıbı bir servis tabağına ters çevirelim. İsterseniz üzerini süsleyebilirsiniz.
Hem çok lezzetli hemde hafif bir tatlı. Yapımı da oldukça basit.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder