Avakado Salatası İçin Malzemeler
1 adet olgunlaşmış avakado
1 buçuk yemek kaşığı zeytinyağı
1 buçuk yemek kaşığı dolusu limon suyu
1 diş sarımsak
1 çay kaşığından biraz az tuz
2-3 dal maydanoz veya dereotu
Yapılışı
- Avakado'ları dikeylemesine ortadan ikiye keselim ve ortasındaki çekirdeğini çıkaralım.
- Bir kaşık yardımı ile avakado'ları kabuğundan ayıralım.
- Avakado'ları bir kabın içerisine koyalım, bir çatal yardımı ile ezelim.
- İçerisine zeytinyağı, tuz ve limonu ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına alalım, üzerini ince ince doğradığımız dereotu veya maydanoz ile süsleyerek servis edelim.
Farklı bir lezzet ve sağlıklı bir gıda arıyorsanız Avakado Salatasını denemenizi tavsiye ederim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Avakado Hakkında: Avakodoyu direk yemeğe kalkarsanız bir daha yemek istemezsiniz. Değişik bir tadı var. O nedenle içerisine farklı malzemeler katarak yemelisiniz. Avakadoyu lezzetli bir şekilde yemek istiyorsanız avakadoyu limon suyu, zeytinyağı ve sarımsakla buluşturmamız yeterli olacaktır. Avakado satın almak istediğimizde karşımıza genellikle çok sert bir meyve çıkmaktadır. Sert avakadonun yumuşaması için kağıt parçasına sarmanız ve 1-2 gün bir kenarda yumuşamasını beklememiz gerekecektir. 24 saat pirinç dolu bir kabın içine koyulması halinde de daha çabuk yumuşadığını duydum ama ben bu uygulmayı hiç denemedim açıkçası.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder