Herkese merhaba! Bu sabah internette gezinirken İsviçre mutfaklarına özgü sevilen bir tarif olduğunu öğrendiğim Patates Röşti tarifine hızlıca bir göz attım. Bu sabahki kahvaltı masamızda yerini alması için bende girdim mutfağa. Tarifin biraz dışına çıkarak kendi tarifimi oluşturdum tabi ki. 😊İsterseniz kahvaltıda isterseniz çay saatlerinde yapıp tüketebileceğiniz çok kolay ve lezzetli bir tarif. Tarifimi ?
İşte tarifi😊
Malzemeler
4 adet patates
7-8 dal maydanoz
1 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
* Patatesler rendelenir. Rendelenen patatesler avucumuzun arasına alınarak iyice sıkılarak suyu çıkartılır.
* Suyu sıkılan patateslerin içerisine ince doğranmış maydanoz, ince kıyılmış biber, rendelenmiş sarımsak, toz kırmızıbiber, tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar küçük parçalara ayrılmış tereyağı eklenir
* Hepsi bir güzel karıştırılır.
* Ocağın altı açılır. Kullanılacak olan tavanın içine yarım yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım yemek kaşığı tereyağ konur yağ eriyince üzerine patates harcı konur ve harç tavanın içine iyice bastırılarak yerleştirilir.
* Kısık ateşte altı kızarıncaya kadar pişirilir.(Arada kontrol edin yanmasın)
* Altı pişince düz bir tabağa veya düz bir tencere kapağına tavadaki röşti ters çevrilir. Tavanın içine tekrar yarım yemek kaşığı tereyağ ve yarım yemek kaşığı sıvıya konur. Yağ eriyince röştinin diğer tarafını da pişirmek için Röşti yavaşça kaydırarak tavaya yerleştirilir.
*Röştinin altıda pişince servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.
Biz tadını çok beğendik, Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder