Patlıcan sevmeyenlere bile patlıcanı sevdirecek bir tarif çıtır çıtır patlıcan kızartması.
Malzemeler
3 adet küçük boy patlıcan
2 adet yumurta
2 su bardağı kadar mısır unu
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Patlıcanlar yıkanır tuzlu suda biraz acısı çıkarıldıktan sonra uzunlamasına kesilir. Eğer cok uzunsalar ortadan ikiyede kesilebilir.
Önce yumurtaya (içine bir cimdik tuz konulur) sonra una batırılır. Kızgın yağda her iki tarafı kızartılır. Servis yaparken isteyenler üzerine yoğurt gezdirebilir.
Afiyet olsun.
ÇITIR ÇITIR PATLICAN KIZARTMASI
Pratik Yemek Tarifleri
Etiketler:
Ana Yemekler,
Çay Saati İkramlıkları,
Ev Yemekleri,
Patlıcan Kızartması,
Patlıcan Yemekleri,
Pratik Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder