Malzemeler
1 Litre süt
2 su bardağı un
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı antep fıstığı veya fındık, ceviz içi ( süslemek için)
Yapılışı
* Süt, un ve şekeri derin bir tencere içerisinde koyulaşıncaya kadar pişirin.
* Koyulaşınca ocaktan alın ve içerisine vanilya ve tereyağ ilave edip, karıştırın.
* Eliniz yakmayacak dereceye gelene kadar soğuması için bir kenara alın.
* Elinizi yakmayacak dereceye geldiğinde içerisinden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak bir şekil verin.
* Yuvarlak şekil verdiğiniz lokmaların orta kısmını parmağınızla hafif bastırıp, her yerini hindistan cevizine bulayın.
* Servis tabağına alıp parmağınızla hafif bastırarak çukur yaptığınız kısımları antep fıstığı kırıntıları veya arzu ederseniz dövülmüş fındık yada ceviz ile doldurun.
* Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
(Ben bir kısmını pişerken ayırdım ve kakaolu yaptım. Sizde isterseniz bu şekilde yapabilirsiniz)
Afiyet olsun.
(Ben bir kısmını pişerken ayırdım ve kakaolu yaptım. Sizde isterseniz bu şekilde yapabilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder