Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

KEREVİZ ÇORBASI NASIL YAPILIR

Herkese merhaba! Daha önce Portakallı Kereviz yemeği tarifim de kullanmıştım Kerevizi.  Ben Kerevizin yemeğini de çorbasını da çok seviyorum. Sizlere bu akşam yaptığım lezzetli ve bizim evde çok beğenilerek içilen  tarifimi paylaşmak istiyorum. Birçok insan ön yargısı nedeni ile kerevizin tadına bile bakmıyor. Ön yargınızı yıkıp tarifini verdiğim  Kereviz çorbasını  yapıp içtiğinizde bugüne kadar çok şey kaçırdığınızı anlayacaksınız.  Birbirinden güzel, birbirinden pratik ve birbirinden kolay tariflerim arasında yer alan lezzetli Kereviz Çorbası tarifime hazırsanız başlıyorum…..



















Kaç Kişilik                                            Hazırlama Süresi                                       Pişirme Süresi
5-6 kişilik                                               10 Dakika                                                     20 Dakika

Malzemeler

* 1 adet orta boy kereviz,
* 1 yemek kaşığı tereyağ,
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
* 1 orta bot havuç,
* 1 orta boy soğan,
* 1 orta boy patates,
* 2 diş sarımsak,
* 1 tepeleme yemek kaşığı un,
* 6 su bardağı oda sıcaklığında su,
* Damak zevkine göre bir avuç kıyılmış dereotu veya maydanoz,
* Yarım limon,
* Tuz, Karabiber. 

Hazırlanışı

* Soğanı yemeklik, kerevizi, havucu ve patatesi küp küp doğrayalım,
* Sarımsağı rendeleyelim,
* Tenceremize  sıvıyağı, tereyağı, sarımsağı ve soğanı koyalım, soğanlar biraz kavrulduktan sonra unu ilave edelim ve unun o güzel kokusu yayılana kadar kavuralım,
* Tenceremize kerevizleri, patatesleri ve havucu ilave edelim 2-3 dakika bütün malzemeleri kavuralım,
* Tenceremize suyu ilave edip, patates, havuç, kereviz yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde pişirelim,
* Pişen çorbamızı blendırdan geçirip tuz, yarım limon suyu ve karabiber ekleyelim, (Eğer çorbanın kıvamı size göre koyu olur ise kaynamış su ilave ederek bir taşım daha kaynatalım).
* Ocağın altını kapatıp çorbamızı 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim.

Afiyet olsun.

Damak zevkimize göre ince ince kıydığımız maydanoz veya dereotu ile süsleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard