Kaç Kişilik
5-6 kişilik 10 Dakika 20 Dakika
Malzemeler
* 1 adet orta boy kereviz,
* 1 yemek kaşığı tereyağ,
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
* 1 orta bot havuç,
* 1 orta boy soğan,
* 1 orta boy patates,
* 2 diş sarımsak,
* 1 tepeleme yemek kaşığı un,
* 6 su bardağı oda sıcaklığında su,
* Damak zevkine göre bir avuç kıyılmış dereotu veya maydanoz,
* Yarım limon,
* Tuz, Karabiber.
Hazırlanışı
* Soğanı yemeklik, kerevizi, havucu ve patatesi küp küp doğrayalım,
* Sarımsağı rendeleyelim,
* Tenceremize sıvıyağı, tereyağı, sarımsağı ve soğanı koyalım, soğanlar biraz kavrulduktan sonra unu ilave edelim ve unun o güzel kokusu yayılana kadar kavuralım,
* Tenceremize kerevizleri, patatesleri ve havucu ilave edelim 2-3 dakika bütün malzemeleri kavuralım,
* Tenceremize suyu ilave edip, patates, havuç, kereviz yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde pişirelim,
* Pişen çorbamızı blendırdan geçirip tuz, yarım limon suyu ve karabiber ekleyelim, (Eğer çorbanın kıvamı size göre koyu olur ise kaynamış su ilave ederek bir taşım daha kaynatalım).
* Ocağın altını kapatıp çorbamızı 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun.
Damak zevkimize göre ince ince kıydığımız maydanoz veya dereotu ile süsleyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder