Herkese merhaba! Sizi bilmem ama ben sütlü tatlıları çok seviyorum. Salep benim için kış aylarının vazgeçilmezi adeta. Çok yoğun bir iş temposu sonrası akşam eve geldiğimde yemek sonrası canım tatlı bir şeyler yemek istedi. Böyle olunca evde de salep ve diğer malzemelerim de var nasıl olsa deyip daha önceden bir başka blog'ta gördüğüm ama her defasında başka bir gün yaparım diye yapmayı ertelediğim, fakat bugüne kadar yapamadığım Salep Tatlısını yapmak içi mutfağa girdim hemen.😃 Hem az malzemeli, hem de pratik bir tatlı oldu her zaman ki gibi. Salep içmeyi seven biri olarak Salep ile yapılan tatlılara da bayılıyorum. Neyse lafı uzatmayayım ve Salep Tatlısı tarifime malzemeler ile başlayalım.
Malzemeler
* 3 su bardağı soğuk süt
* 3 çorba kaşığı pirinç unu
* 2 çorba kaşığı dolu dolu nişasta (buğday ya da mısır nişastası olur)
* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 adet orta boy yumurta
* 2 tatlı kaşığı salep
Üzeri için
* Toz tarçın
* Tüm malzemeleri bir tencereye koyup tel çırpıcı ile iyice karıştıralım,
* Tencereyi orta ateşteki ocağa koyup muhallebimiz koyulaşana kadar pişirelim,
* Muhallebi kıvamına gelince kaselere paylaştıralım,
* Üzerine toz tarçın serperek servis yapalım.
Hem az malzemeli hemde çok pratik olan bu lezzetli tatlı tarifini denemenizi tavsiye ederim. İlk defa bugün yaptım ve bizim evde çok😊 beğenildi.
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun .
Not:Ben kase yerine bardak kullandım bu tatlıda. 5 bardaklık çıktı. Biri daha sıcakken soğuması beklenmeden yeniverdi. Malzemeleri 2 katı kadar kullanarak isterseniz 9-10 kişilik yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder