Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

İRMİK HELVASI

 Herkese merhaba! Ben un helvasını çok sevdiğim gibi irmik helvasına da bayılıyorum. Çocukken canımız un helvası çektiğinde annem hemen yapardı. Şimdilerde ise  ben irmik helvasını daha çok yapıyorum. Birde sütlü olunca tadına doyum olmuyor. Hem az malzeme ile yapılan hemde pratik bir tatlı olan İrmik Helvası tarifimi yapmak isteyenler için malzemelerle başlayarak anlatalım....

Malzemeler

1 su bardağı irmik
Yarım su bardağından 1 parmak kadar az  şeker ( Ben yarım su bardağı şeker kullandım çok şekerli oldu.)
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı çam fıstığı

Yapılışı

* Sütü ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtalım. Şeker eridiğinde 1 paket vanilya ilave edelim. Ocağı kapatalım.
* Başka bir tencere içerisine yağları ve fıstığı alıp hafif rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım.
* İrmiği ilave edip  orta ateşte kavurmaya devam edelim.
* Kavrulan irmiğin üzerinde sütlü karışımı döküp karıştıralım.
* Kaynamaya başladığında tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
* Arada bir karıştıralım. İrmik iyice şerbetini çekip piştiğinde ocağı kapatalım. 15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edelim. (Tarife göre yaptıktan sonra 15 dakika dinlendirdiğinizde tam kıvamında ve çok lezzetli bir tatlı oluyor.)

Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Püf Noktası

* Helvayı yaparken yeterince kavurmalıyız. İyi kavrulmadığında helva tane tane olmaz, hamur gibi kalır.
* Sütlü karışımı eklerken dikkatli eklemeliyiz. Çünkü sütlü karışımı eklerken helva fokurdamaya başlar, dikkatli olmaz isek elimiz yanabilir.
* Ocağı kapattıktan sonra hemen servis ederseniz henüz şerbeti çekmediği ve dinlemediği için lapa olur ve hem görünüş hemde lezzet olarak hoşunuza gitmeyebilir. Bu nedenle ocağı kapattıktan sonra arada 1-2 kez karıştırıp kapağı kapalı olarak dinlenmesini beklemelisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard