Bugün az malzeme ile ve lezzetli klasik bir pilav yapacağız. Henüz mutfağa yeni girmeye ve yemek yağmayı yeni öğrenmeye başlayanlar içinde çok kolay bir tarif. Sebzeli Bulgur Pilavı tarifimize malzemelerle başlayalım.
1.5 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
2-3 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 buçuk su bardağı su
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı pul biber veya kırmızı toz biber
Tuz
Yapılışı
- Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağını koyalım, Soğanı yemeklik, havucu ve biberleri küçük küçük doğrayalım, sarımsakları rendeleyelim veya onları da küçük küçük doğrayalım, hepsini tencereye koyalım ve yağda kavuralım.
- Salçaları ilave edelim. 1-2 dakika bu şekilde kavuralım.
- Ardından küp küp ve küçük bir şekilde doğradığımız patatesi, baharatları ve yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguru ekleyelim 2-3 dakika kadar kavuralım.
- Damak zevkimize göre tuzunu ve 2 buçuk su bardağı suyu ilave edelim. Tüm malzemeleri bir kaşık ile güzelce karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım. Pilavın suyu kaynamaya başladığında en kısık ateşte pilavımızı üzeri göz göz olup, suyunu iyice çekip pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim. Bu süre boyunca arada pilavımızın pişip pişmediğini mutlaka kontrol edelim.
- Pilavımız pişince ocağın altını kapatalım ve 15-20 dakika demlemeye bırakalım.
- Demlenen Sebzeli Bulgur Pilavını güzelce karıştıralım ve servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder