Kaç Kişilik Hazırlık Süresi Pişirme Süresi
4-5 kişilik 15 dakika 25-30 dakika
Malzemeler
4 adet Pırasa
1 orta boy soğan
1 adet büyük boy havuç
Yarım çay bardağından bir parmak az pirinç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz
Hazırlanışı
1* Pırasaları yıkayıp 2'şer parmak genişliğinde doğrayın,
2* Havucu soyup halka halka dilimleyin, soğanı yemeklik doğrayın,
3* Sıvı yağı geniş bir tencereye koyun hafif ısındıktan sonra soğanı ilave edin, 1-2 dakika kavurun,
4* Salçasını ilave edin 2 dakika kadar kavurun,
5* Havucu ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kavurun,
6* Pırasaları ilave edin orta ısıdaki ateşte ara sıra karıştırarak hafif yumuşamaya başlayana kadar kavurun,
7* Pirinci, tuzu ve suyu ekleyip karıştırın, isterseniz toz biberde ekleyebilirsiniz. Tencerenin ağzı kapalı biçimde kaynayana kadar bekleyin.
8* Yemek kaynamaya başladığında ocağın altını kısın. Pirinç ve sebzeler piştikten sonra ocağın altını kapatabilirsiniz..
Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp 5 dakika dinlenmeye bırakın ve daha sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder