Kış aylarının en sağlıklı besinlerinden olan kerevizin faydaları saymakla bitmez. Adeta vitamin deposu olan Kereviz kış aylarında bizim evde en çok tüketilen yemekler arasında. Portakal ile yaptığımızda güzel bir aroması ve hafif mayhoş bir tadı oluyor. Kereviz yemeğini bugüne kadar hiç yapmadıysanız veya daha önce yeyip ama beğenmemiş iseniz Portakallı Kereviz tarifini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
* 2 orta boy kereviz
* 1 orta boy patates
* 1 orta boy havuç
* 1 orta boy soğan
* 2 su bardağı portakal suyu
* 1 çay bardağı su
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Yarım limon
* Tuz
Yapılışı
* Kerevizlerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Kerevizlerin kararmaması için limonlu suyun içerisine koyun ve orada bekletin..
* Patatesin kabuklarını soyun küp küp doğrayın.
* Havucu halka halka doğrayın.
* Bir tencereye zeytinyağı ve soğanları koyun. Soğanları biraz kavurun ve havucu ilave edin. Havuçlar biraz yumuşayana kadar 3-4 dakika kavurun.
* Pembeleşen ve yumuşayan havuçların üzerine suyunu süzdüğünüz kerevizleri ve doğradığınız patatesleri ilave edin. 1-2 dakika bu şekilde kavurun. Üzerine sıkmış olduğunuz 2 su bardağı portakal suyunu ve 1 çay bardağı suyu ilave edin.
* Önce yüksek ateşte 1 taşım kaynatın. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın ve tuzunu ilave edin. Kerevizler ve patatesler yumuşayana kadar pişirin. Pişen yemeğin üzerine Kerevizin yeşil yapraklarını yıkayıp istediğiniz büyüklükte doğradıktan sonra ilave edin. Zeytinyağlı kereviz piştikten sonra 2-3 saat dinlendirip öyle servis yapabilirsiniz. Tadı bu şekilde daha lezzetli olur.
Afiyet olsun.
Porsiyon : 4 kişilik
Hazırlık süresi :15 dakika
Pişirme süresi :20 - 25 dakika
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder