Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

SARAY SARMASI- SARAY LOKMASI

















Herkese merhaba! Bu gün sizlere nefis bir sütlü tarifim var. Birlikte Saray Sarması yapacağız. Hem pratik hem de çok lezzetli bir tatlı. Canınız tatlı bir şeyler istediğinde, misafiriniz geleceği zamanlarda veya sevdiklerinize yapmak için tercih edebileceğiniz bir tatlı tarifi bu. Hazırsanız önce malzemelerine bir bakalım ve yapımına başlayalım

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik 


Malzemeler


5 su bardağı süt (1 kilo)
7 Yemek kaşığı toz şeker (Biraz daha tatlı olsun istiyorsanız 8 kaşık şeker kullanabilirisiniz.) 
1 Su bardağından 1 parmak az un
1 Paket vanilya
3 Yemek kaşığı kakao
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı hindistan cevizi(Tepsinin tabanına yaymak için)
1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri İçin
1 Paket krem şanti
1 Çay bardağı süt

Yapılışı

* Süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu bir tencereye bir tencereye alalım.  Koyulaşana kadar karıştıralım.
* Muhallebimiz kaynayıp koyulaşmaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edip 2-3 dakika kadar daha kısık ateşte karıştırmaya devam edelim ve ocağın altını kapatalım.
* Dikdörtgen borcam tepsimizin tabanının her yerine bolca hindistan cevizi yayalım. Tabanında açıklık kalmasın. (Tepsimizin tabanına eğer hindistan cevizini az koyarsak muhallebimiz tepsiye yapışacağından istediğimiz rulo şeklini veremeyiz..)
* Ocaktan indirdiğimiz muhallebimizi bu hindistan cevizinin üzerine gezdirelim ve spatula ile üzerini düzeltelim.
* Muhallebimiz ılıdıktan sonra tepsimizin üzerini streçle kapatıp buzdolabına koyalım ve 2-3 saat dinlendirelim.  Buzdolabında dinlendikçe muhallebimiz biraz daha katılaşacaktır.
* Muhallebimiz dinlendikten ve iyice soğuduktan sonra buzdolabından çıkaralım.
* 1 çay bardağı süt ile krem şamtimizi katı bir kıvam alana kadar iyice karıştıralım.
* Hazırlamış olduğumuz krem şantiyi soğuyan muhallebimizin üzerine ince bir tabaka olacak şekilde dökelim ve üzerini bir spatula yardımı ile düzeltelim.
* Tepsi içerisindeki krem şanti sürdüğümüz muhallebiyi boydan  1, enden  3 eşit parça olacak şekilde keselim. Keserken her defasında bıçağımızı bir peçeteyle silelim. Kestiğimiz parçaları yukarıdaki resimde görüldüğü gibi rulo şeklinde saralım.
*  Buzdolabına koyup 2-3  saat kadar dinlendirelim. Yapımı son derece kolay ve lezzetli olan Saray Sarmalarımız hazır. Servis yapmak üzere servis tabağımıza alarak servis yapabiliriz.
Tarifi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.Yeni tariflerde görüşmek üzere hoşçakalın.

Püf noktası: Size tavsiyem 1 gün önceden yapıp buzdolabında dinlendirin tadı gerçekten çok daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard