Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

HAVUÇ ÇORBASI

Herkese merhaba! Bugün sizlere evdeki herkesin severek içeceği bir çorba tarifim var. Birlikte Havuç Çorbası yapacağız. Önce malzemelerle başlayalım.


Kaç Kişilk                                Hazırlama süresi                   Pişirme süresi     
7-8  kişilik                               15 dakika                                25-30 dakika

Malzemeler

4 orta boy havuç (350 gr)
1 adet patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
7 su bardağı su
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı taze zencefil (isteğe bağlı)
Tuz

Yapılışı 

* Soğanları soyup, ince ince yemeklik doğrayalım.
* Havuçları yıkayıp halka halka, patatesleri de kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.
* Tenceremize sıvıyağı ve soğanları koyalım, soğanlar biraz pembeleşmeye başlayınca havuçları ekleyelim  bir iki dakika kadar karıştırarak kavuralım, patatesleri ilave edelim, hepsini biraz kavuralım ve 7 su bardağı sıcak su ilave edelim. Havuçlarınızın ve patatesinizin büyüklüğüne göre su miktarını artırmanız gerekebilir.
* Suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp patates ve havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sebzeler yumuşayınca pürüzsüz bir kıvam alacak şekilde blendırdan geçirelim.
* İçice tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar küçük küçük doğradığımız zencefili ekleyip karıştıralım ve  tenceremizin kapağını kapatarak kaynamaya bırakalım.
* Tereyağını bir tavada eritelim ve içirisine pul biberi ekleyip ocaktan alalım. İsterseniz pul biber yerine kuru nane kullanabilirsiniz.
* Pul biber eklediğimiz tereyağını çorbamıza ilave ederek bir taşım daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım.

Çorbamız servise hazır. 😊

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard