Kaç Kişilk Hazırlama süresi Pişirme süresi
7-8 kişilik 15 dakika 25-30 dakika
4 orta boy havuç (350 gr)
1 adet patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
7 su bardağı su
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı taze zencefil (isteğe bağlı)
Tuz
Yapılışı
* Soğanları soyup, ince ince yemeklik doğrayalım.
* Havuçları yıkayıp halka halka, patatesleri de kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.
* Tenceremize sıvıyağı ve soğanları koyalım, soğanlar biraz pembeleşmeye başlayınca havuçları ekleyelim bir iki dakika kadar karıştırarak kavuralım, patatesleri ilave edelim, hepsini biraz kavuralım ve 7 su bardağı sıcak su ilave edelim. Havuçlarınızın ve patatesinizin büyüklüğüne göre su miktarını artırmanız gerekebilir.
* Suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp patates ve havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Sebzeler yumuşayınca pürüzsüz bir kıvam alacak şekilde blendırdan geçirelim.
* İçice tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar küçük küçük doğradığımız zencefili ekleyip karıştıralım ve tenceremizin kapağını kapatarak kaynamaya bırakalım.
* Tereyağını bir tavada eritelim ve içirisine pul biberi ekleyip ocaktan alalım. İsterseniz pul biber yerine kuru nane kullanabilirsiniz.
* Pul biber eklediğimiz tereyağını çorbamıza ilave ederek bir taşım daha kaynatalım ve ocağın altını kapatalım.
Çorbamız servise hazır. 😊
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder