
Herkese merhaba! Canınız tatlı bir şeyler istiyor ama fazla uğraşmak istemiyorsanız bu tarif tam size göre. Hem lezzetli hem de son derece pratik bir tatlı. Nasıl yapıldığını merak ediyorsanız beraber İrmik Toplarını yapmaya başlayalım. Önce kullanacağımız malzemelerle başlayalım.
Malzemeler
3 su bardağı süt (750 ml)
7 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
Üzeri İçin
Hindistan cevizi
Arzuya göre dövülmüş fındık, fıstık, ceviz veya kakao
Yapılışı
1. Tencereye sütü, irmiği, şekeri koyalım, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
2. Muhallebimiz koyu bir kıvama geldiğinde yarım yemek kaşığı tereyağ ve 1 paket vanilya ekleyelim 1-2 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alalım.
3. Muhallebi ılıdıktan sonra topların daha güzel olması için 2 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
4. Dinlenmiş ve soğumuş olan muhallebimizi buzdolabından çıkardıktan sonra 1 paket krem şanti ekleyelim ve muhallebimize iyice yedirecek şekilde karıştıralım.
5. Muhallebi karışımından istediğimiz büyükte parçalar kopararak toplar yapalım. Bir kaseye bir miktar su koyalım topları yaparken elimize yapışmaması için arada ellerimizi ıslatalım.
6. Başka bir tabağa bolca hindistan cevizi koyalım ve yaptığımız topların her yerini bu hindistan cevizine bulayalım. İsterseniz ayrı bir tabağa bir miktar kakao koyarak muhallebimizin yarısını hindistan cevizi yerine kakaoya batıralım.
7. Hindistan cevizi veya kakaoya buladığımız topların ortasına parmağımızla hafifçe bastırarak bir çukur oluşturalım.
8. Toplarımızın ortasına açtığımız çukara bir miktar arzumuza göre dövülmüş fındık, ceviz veya fıstık koyalım.
9. Servis tabağına yerleştirdiğimiz toplarımızı buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Hem görünümü ile göze hitap eden, hem de çok pratik olan bu tarifi deneyip yiyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder