Malzemeler
Yarım paket petit beurre bisküvi (bebe bisküviside olur)
2 adet muz
1 litre süt
3 yemek kaşığı nişasta (Ben mısır nişastası kullandım ama buğday nişastası da olur)
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
* Un, şeker, nişasta, süt ve yumurta sarısını bir tencereye koyalım.
* Çırpma teli ile koyulaşana kadar karıştıralım.
* Muhallebimiz göz göz olunca içine tereyağını koyalım.
* 1-2 dakika kadar tereyağının erimesini bekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
* Ocağımızın altını kapatarak vanilyayı muhallebiye ekleyelim ve 2-3 dakika karıştıralım.
* Yarım paket bisküviyi un gibi olana kadar robottan geçirelim.
* Muzları daire şeklinde dilimleyelim.
* Servis için kullanacağınız kupların içersine muhallebiden kepçe yardımı ile bir miktar dökelim üzerine robottan geçirdiğimiz bisküvilerden 1 yemek kaşığı koyalım. Kuplarımızın yanlarına veya isterseniz ortasına muz dilimlerinden koyalım. Tekrar üzerine muhallebimizden bir miktar ve onun üzerine 1 kaşık bisküvi ve tekrar muhallebi koyduktan sonra 2-3 adet muz dilimi ile süsleyelim.
Tatlımız hazır, tatlımızı 2-3 saat kadar soğuduktan sonra servis edebiliriz.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder