Herkese merhaba! Biraz önce evde sohbet ederken eşim canım menemen çekti olsa da yesek deyince dayanamadım başladım malzemeleri hazırlamaya. Yaz bitmeden domates alıp konserve yapmamız böyle zamanlarda gerçekten çok işe yarıyor. Konservelerim imdadıma yetişiyor böyle zamanlarda. .😊 Yapması hem çok kolay hem çok lezzetli. Canınız çektiğinde ister kahvaltı için, isterseniz de öğle veya akşam yemeği olarak kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetli mi lezzetli kış menemeni tarifimi anlatmaya malzemelerle başlayalım.
Kaç Kişilik Hazırlık Süresi Pişirme Süresi
5-6 kişilik 10 dakika 20 dakika
Malzemeler
1 kg.kışlık domates konservesi
1 büyük boy soğan
4 adet sivri biber
3 yumurta
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber, Pul biber
Yapılışı
1* Soğanları yemeklik, biberleri ise ince ve halka şeklinde doğrayalım.
2* Ocağın altını açıp yemek yapacağımız tencereye zeytinyağını koyalım üzerine doğradığımız soğanları ilave edelim.
3* Soğanlar hafif pembeleşmeye başladığında biberleri ekleyelim.
4* 1 diş sarımsağı rendeleyip onuda tencereye ilave edelim. Biberler soğanla birlikte biraz sotelendikten sonra konserve domatesi ilave edelim. Tenceremizin kapağını kapatıp ocağın altı kısık bir şekilde domatesler pişip suyunu çekene kadar pişirelim. Bu arada menemenimizin hafif sulu kalmasına dikkat edelim.
5* Suyunu çektikten sonra damak tadımıza göre tuzunu ekleyelim. ( ayrıca damak tadınıza uygun ise pul biber ve karabiberde ekleyebilirsiniz)
6* Bir kase içine bir çimdik tuz koyarak yumurtaları çırpalım ve yemeğimizin üzerine gezdirelim ve karıştıralım.
7* Tenceremizin kapağını kapatıp yumurtalarla pişirelim.
Pişen menemenimiz servise hazır. Menemeni sıcak olarak servis yapabiliriz.😃
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder