Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

OTLU POĞAÇA TARİFİ
















Herkese merhaba! Bugün sizlerle birlikte tadı çok lezzetli ve pişince kıyır kıyır  olan otlu poğaça yapacağız.  Kahvaltı sofralarında ve çay saatlerinde yer alabilecek nefis bir tarif bu. Hem lezzetli hem yapımı oldukça kolay ve pratik olan bu poğaça yapımına öncelikle malzemeleri anlatarak başlayalım.

 Malzemeler 

 Hamuru için
* 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* Yarım çay bardağı yoğurt
* 3 su bardağı un ( Ben tam buğday unu kullandım)
* 6-7 dal maydanoz
* 6-7 dal dereotu
* 1 adet havuç
* 1 yumurtanın akı
* 1  paket kabartma tozu
* 150 gr  beyaz peynir ( çatalla iyice ezilmiş olacak)
* 1 tatlı kaşığı elma veya üzüm sirkesi
* 1 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin 
* Yumurta sarısı
* Susam veya çörek otu

* Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt , sirke ve 1 yumurtanın akını derin bir karıştırma kabın içerisine alalım. İsterseniz mikserde karıştıralım, isterseniz bir kaşık yardımı ile pürüssüz bir kıvam alacak şekilde yoğuralım.
* Yoğrulan karışımın içerisine ince ince doğranmış maydanozu,  dereotunu, rendelenmiş havucu  ve çatal yardımı ile ezdiğimiz peyniri ilave edelim.










* Elde edilen karışıma kabartma tozu ve kontrollü olarak önce 2 su bardağı unu ilave edelim ve güzelce yoğuralım.  Hamurumuza ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yani kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edecek şekilde azar azar un ilavesi yaparak yoğuralım.( Ben bu tarifi verirken yapmış olduğumuz poğaça için toplam 3 su bardağı un kullandım.)
* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içerisinde yuvarlayarak şekil verelim.,(Verdiğim ölçüler ile yaptığımızda 18 adet poğaça oluyor.)
* Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
* Yumurta sarısı sürdüğümüz  poğaçalarımızın üzerine biraz çörek otu  serpelim.
* Poğaçaları önceden ısıtılmış  fırında 175 derecede 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.

Poğaçalarımız içini çektikten sonra daha lezzetli olduğundan piştikten 1-2 saat kadar sonra ılık olarak servis yapalım.

Tarife göre yaptığınızda hem kolay hem lezzetli bir poğaça oluyor kesinlikle deneyin.

Afiyet olsun.

Denerseniz yorumlarınızı yazmanızı bekliyorum.

Ölçü olarak kullanmış olduğum su ve çay bardağım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard