Kaç Kişilik Hazırlık Süresi Pişme Süresi
3-4 kişilik 10 dakika 15 dakika
Malzemeler
3 yemek kaşığı tel şehriye
1 diş sarımsak
1 adet tatlı sivri biber veya çarliston biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı un
6 su bardağı su
Tuz, nane, kimyon,
Yapılışı
* Tencereye sıvı yağı ve tereyağını koyalım biraz erimesini bekleyelim.
* Biberi küçük küçük doğrayalım, sarımsağı rendeleyelim her ikisinide tencereye ilave edelim.
* 1 yemek kaşığı Tel Şehriye'yide ilave edelim hepsini kavuralım.
* Unu ve salçayı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
* 6 su bardağı su ilave edelim. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca ocağın altını kısığa alalım ve kalan 2 yemek kaşığı şehriyeyi ekleyelim.
* Şehriyeler pişince tuzunu, baharatını ilave edelim.
* Ocağın altını kapatalım. Pişen çorbamızı 5-10 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hem çok pratik hem de çok lezzetli olan Şehriye çorbamız o kadar çok beğenildi ki pişer pişmez anında bitti. 😊 Ne diyebilirim ki! bir daha ki sefere daha fazla yapmak şart oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder