Merhaba arkadaşlar bugün size bizim evde çok severek yenilen az malzemeli, yapması çok kolay ve çok lezzetli olan Brüksel lahanası yemeğinin tarifini anlatacağım. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
* Yarım kilo brüksel lahanası
* 250-300 gram dana kuşbaşı
* 1 adet orta boy soğan
* 1 adet orta boy havuç
* 1 orta boy patates
* 1 adet yeşil biber
* 2 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* 2,5 su bardağı sıcak su
* Tuz
Hazırlanışı
* Kuşbaşı doğranmış etimizi bir tencereye koyup üzerine biraz su ilave ederek etler su salıp çekene kadar 20 dakika kadar pişirelim.
* Etler rengi değişip suyunu çekince üzerine sıvı yağı, yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika soteleyelim.
* Yarım ay şeklinde doğradığımız havuç ve küçük küçük doğradığımız biberleri ilave edelim. Birkaç dakika soğan, biber, havuçları beraber soteleyelim.
* Ardından salçasını ve 1 çay bardağı su ilave ederek 3- 4 dakika daha soteleyelim.
* Bir iki dakika sonra brüksel lahanaları ve yemeklik doğradığımız patatesi ve 2 su bardağı suyu ilave edelim.
* Havuçlar biraz yumuşayınca sotelenen malzemelerin üzerine yıkayıp süzdüğümüz brüksel lahanalarını ve küp küp doğradığımız patatesi ilave edelim.
* Üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ilave edip tenceredeki yemek kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirmeye bırakalım. (Yaklaşık 20 dakika pişirelim.) Pişmeye yakın tuzunu ilave edelim.
Afiyet olsun.
BRÜKSEL LAHANASI YEMEĞİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder