Herkese merhaba. 😊
Bu sabah kahvaltı için yaptığım poğaçalar adeta kapışıldı. Tepsideki poğaça kahvaltı ile beraber kısa bir süre içinde midelerdeki yerini alıverdi😉😉 Banada tarifini paylaşmak kaldı.
POĞAÇA
☆ 1 su bardağı ılık su
☆ 1 su bardağı ılık süt
☆ 1 su bardağı sıvı yağ
☆ 1 tatlı kaşığı tuz
☆ 2 yemek kaşığı dolusu şeker
2 yumurta (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırıyoruz)
☆ 1 paket ınstand maya
☆ 6-7 şu bardağı un ( unun hepsini birden koymayın kontrollü olarak koyun)
Hazırlanışı
Sıvı malzemeleri, yumurta, maya, şeker ve tuzu katıp karıştıralım. Unu kontrollü ekleyelim. Ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım. Üzerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirelim. Mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım. Ben poğaçaların yarısını peynirli yarısını zeytinli yaptım. Bunun için;
Bir miktar beyaz peyniri 5-6 dal ince ince doğradığınız maydanoz ile karıştıralım. Hamurdan bezeler yapıp bezeleri avucumuzun içinde biraz yayarak içlerine birer tatlı kaşığı kadar peynirli maydanoz karışımını koyarak bezeleri poğaça şeklinde yuvarlayalım. Hamurun hepsini bu şekilde yapabilir yada yarısını benim yaptığım gibi çekirdeğini çıkardığınız zeytinle yapabilirsiniz.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Poğaçaları aralıklı olarak tepsiye dizelim. Hamurun mayalanması için 20-25 dakika ( Hava soğuk olduğu için hamurun mayalanması biraz uzun sürebiliyor) bu şekilde dinlendirelim. Üzerine yumurtanın sarısını sürdükten sonra çörek otu serpelim. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Not:Poğaçanın güzel olması için;
-hamurun çok sert veya cıvık olmasına dikkat etmeli,
-Poğaçaları tepsiye dizdikten sonra fırına koymadan önce mayalanması için biraz beklenmeli,
-Poğaçalar mayalanmadığı zaman sert ve içi hamur olur.
POĞAÇA TARİFİ
Poğaça Tarifi
Etiketler:
Çay Saati İkramlıkları,
Hamur İşleri,
İkramlıklar,
Kolay Tarifler,
Lezzetli Tarifler,
Poğaça Nasıl Yapılır,
Poğaça Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder