Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

KAŞIK DÖKMESİ




Bu sabah hem çocukların hem büyüklerin kahvaltıda çok severek yediği herkesin evinde bulunan az malzeme ile çok lezzetli kaşık dökmesi yaptım. İsteyenler için tarifinide paylaşıyorum. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kaşık Dökmesi
Malzemeler;
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağından
2 parmak kadar az sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı un

Yapılışı;

Yoğurt, yumurta ve sıvı yağ çırpılır. Üzerine kabartma tozu, tuz ve un eklenerek karıştırmaya devam edilir. İlk olarak 1,5 su bardağı un eklenir. Gerekirse bir miktar daha ekleyebilirsiniz koyu olmayan kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.. Hamur hazır olduktan sonra yapışmaz bir tavanın tabanı çok az yağlanır, hamurdan birer kaşık koyularak her iki yüzeyi de pişirilir. Pişirme işleminin kısık ateşte olmasına dikkat edilmeli , çok harlı ateşte hamurun içi pişmez.

Tüm hamur pişirildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard