Herkese merhaba! Bugün Fransız yemeği olarak bilinen Ratatouille yani Sebze Dizmesi pişirdim. Sebze Dizmesi'nin et yemeklerinin yanına çok yakıştığı düşünenlerdenim bende. Daha önceleri fırında pişirerek yaptığım Ratatouille'yi yani Sebze Dizmesi yemeğini bu defa tencerede, ocakta pişirdim. Hafif, pratik ve lezzetli bu tarifi yapmak isterseniz işte tarifi..😊
Malzemeler
2 orta boy kabak
2 orta boy patlıcan
3-4 adet domates
2 adet orta boy patates
Sosu için
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı dolusu salça
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı su ( Biz yemekleri biraz sulu sevdiğimiz için 2 bardak kullandım. İsterseniz su miktarını azaltabilirsiniz.)
Tuz, pul biber, karabiber, kekik
Sebze Dizmesi Tarifi
1. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyalım, yuvarlak şekilde doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim.
2. Kabak, patates ve domatesleri aynı büyüklükte yuvarlak doğrayalım.
3. Bu arada sosumuzu hazırlayalım. Soğanı ince ince doğrayalım ve yağda kavuralım.
4. İçerisine küp küp doğradığımız biberleri ekleyerek 2-3 dakika daha kavuralım.
5. Salçayı, rendelediğimiz sarımsağı ve baharatları ekleyelim 2-3 dakika kavuralım. 2 su bardağı ılık suyu ve damak tadımıza göre tuzu ekleyelim. Sosun suyu kaynamaya başladığında ocağın altına kapatalım.
6. Yemeğimizi pişireceğimiz tencereye önce sosun yarısını koyalım. Sonra patlıcan, kabak, patates ve domatesten oluşan sebzeyi sıra ile dizelim.
7. Kalan sosu sebzenin üzerine gezdirelim. Tencerenin kapağını kapatalım.
8. Yemeğimizin sosu kaynayana kadar orta dereceli ateşte kaynamaya başladıktan sonra ise kısık ateşte pişirelim.
Yemeğimiz piştikten sonra sıcak olarak servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder