Sütlü İrmik İçin
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı dolusu irmik
1 tatlı kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker (Ben çok tatlı sevmediğim için 3 kaşık koydum. Siz şekerli seviyorsanız 4 kaşık koyabilirsiniz. Ağız tadınıza göre ölçüsünü ayarlayabilirsiniz.)
1 paket vanilya
Portakal Sosu İçin
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı
* Önce irmikli muhallebi için yukarıda yazılı malzemeleri bir tencereye koyup orta ısıdaki bir tencerede çırpıcı ile karıştırarak pişirelim.
* Muhallebi kıvamına gelen ve pişen irmikli karışımı kuplara eşit ölçüde paylaştıralım.
* Portakal sosu için portakal suyu, su, nişasta ve vanilyayı bir tencereye koyalım. Orta ısıdaki ateşte bir çırpıcı yardımı ile karıştırarak pişirelim.
* Jöle kıvamını aldığında ocağın altını kapatıp irmikli muhallebiyi koyduğumuz kuplara yine eşit miktarda paylaştıralım.
* Yaptığımız portakal soslu irmikli muhallebinin portakallı sosunun istenen kıvama gelebilmesi için buzdolabına koyarak 1 gece dinlenmesini sağlayalım.
Ertesi gün buzdolabından çıkararak afiyetle yiyebilirsiniz. Bu ölçülerle kupları dolu dolu doldurmadığınızda 4 kup tatlı çıkıyor. Kuplara tatlıyı çok koyarsanız 3 tane çıkabilir.
Püf noktası: Portakallı sos piştiğinde biraz sıvı görünebilir. Kuplara muhallebiyi ve üzerine pişen portakallı sosu koyup dolapta 1 gece dinlendirdiğinizde jöle kıvamında katılaşarak istenilen kıvama gelecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder