Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

PIRASA DİBLESİ


Pırasayı birçok yemekte kullanarak  hem sağlıklı hem de çok farklı lezzetler elde etmemiz mümkün.  Ben küçüklüğünden beri pırasa ile yapılan yemekleri gerçekten de çok seviyorum . Bugün de pırasa kullanarak yapılacak harika bir tarifim var sizlere. Haydi buyurun tarife. 😃

Malzemeler

2 adet Pırasa
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz ( tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayın)
1 çay kaşığı karabiber

* Pirinci yıkayıp suyunu süzelim.
* Pırasa ve havuçları ince ince doğrayalım. 
* Kullanacağımız tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyalım.  Tereyağı eridiğinde pırasa ve havuçları ekleyerek 4-5 dakikada kadar kavuralım. Renkleri değiştiğinde yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ilave edelim ve 5 dakika kadar daha hepsini beraber kavuralım.
* Tuz, karabiber ve suyunu ekleyip tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım. 
* Yemeğimizin suyu kaynamaya başladığında tenceremizi ocağın en küçük gözünde suyunu çekene kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard