Malzemeler
2 adet Pırasa
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz ( tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayın)
1 çay kaşığı karabiber
* Pirinci yıkayıp suyunu süzelim.
* Pırasa ve havuçları ince ince doğrayalım.
* Kullanacağımız tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyalım. Tereyağı eridiğinde pırasa ve havuçları ekleyerek 4-5 dakikada kadar kavuralım. Renkleri değiştiğinde yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinci ilave edelim ve 5 dakika kadar daha hepsini beraber kavuralım.
* Tuz, karabiber ve suyunu ekleyip tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım.
* Yemeğimizin suyu kaynamaya başladığında tenceremizi ocağın en küçük gözünde suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder