Malzemeler
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı peynir
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3-4 dal maydanoz
2-4 dal dereotu
2 dal yeşil soğan
Tavada pişirmek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
* Maydanozu, dereotunu ve yeşilsoğanı ince doğrayalım. Peyniri bir çatal ile ezelim.
* Bir karıştırma kabı içerisine tüm malzemeleri koyalım ve hepsini güzelce karıştıralım.
* Tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım. Yağı tavanın her erine yayalım.
* Karıştırma kabı içerindeki karışımı tavaya dökelim ve tavanın her her yerine eşit miktarda dağılmasını sağlayalım.
* Tavayı ocağın en küçük gözüne alalım ve ocağı en kısık ateşe ayarlayalım. Tavanın kapağını kapatalım.
* Böreğimizi arada kontrol ederim. Böreğin altı piştiğinde tavanın ağzını açıp büyük bir tabağa ters çevirelim.
* Tavayı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile tekrar yağlayalım. Bir tabağa ters çevirdiğimiz böreğin pişmemiş tarafını kaydırarak tavaya tekrar yerleştirelim. Tavanın kapağını kapatalım.
* Böreğimiz piştiğinde dilimleyerek sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder