Herkese merhaba! Bugün leziz bir börek yapmaya ne dersiniz? Yine gayet kolay, lezzetli ve fazla zaman harcamadan yapabileceğiniz bir börek tarifim var. Soğan sevmeyenleriniz varsa bu börekle birlikte soğan yemeği de sevebilirsiniz artık bence. Ben yaptım ve çok beğenildi. Sizlerde yapın derim. Artık geçelim tarife.😊
İç Harcı İçin Malzemeler
- Sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı Pul biber
Tuz
Sosu İçin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt (evde süt yoksa 4-5 yemek kaşığı yoğurt)
- 1 çay bardağından 1 parmak kadar daha az sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
- 2 adet yufka
- İsteğe bağlı olarak biraz beyaz peynir
Hazırlanışı
1- Böreğin iç harcı için bir tavaya biraz sıvı yağı alalım.
2- Soğanları piyazlık doğrayalım ve tavaya ilave edelim, kavurmaya başlayalım.
3- Soğanlar kavrulduktan sonra domates salçasını ilave edelim biraz kavrulduktan sonra karabiber, pul biber ve tuz ilave ederek kavurmaya devam edelim.
4- Kavrulan iç harcı ocağı kapatarak ocaktan alalım.
5- Böreğin sosu için yumurta, süt, sıvı yağ ve suyu bir kaseye alalım, güzelce karıştıralım.
6- Böreğimizi pişireceğimiz yapışmaz genişçe bir tavaya bir miktar sıvı yağı veya tereyağı alalım ve fırça yardımıyla her yerine güzelce yayalım.
7- 1 adet yufkayı 2'ye bölelim ve tavanın tabanını kaplayalım. Yufkanın üzerine hazırladığımız sostan sürelim.
8- Daha sonra yufka parçalarını güzelce yerleştirelim. Yufkaların üzerine tekrar sosumuzdan sürelim.
9- Soğanlı harcı yufkaların üzerine eşit bir şekilde yayarak düzeltelim.
10- İsteğe bağlı olarak biraz beyaz peyniri soğanlı harcın üzerine serpiştirelim.
11- Geriye kalan bir yufkayı da parçalara ayırarak soğanlı harcın üzerine kapatalım. Her yufka parçasının üzerine hazırladığımız sostan bolca sürelim.
12-. Tavanın kenarında kalan yufkalarla böreğimizi kapatalım geriye kalan sosu da üzerine gezdirelim.
13- Tavanın kapağını kapatarak böreği kısık ateşte pişmeye bırakalım.
14- Altı güzelce kızaran böreğimizi ters çevirelim ve diğer tarafını da kızartalım.
15- Böreğin her iki tarafı da kızardıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Lezzetine doyum olmayan böreğimiz servise hazır.😊 Deneyecek olan herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder