Portakalın zamanı geçmeden stoklayın. Yazın ne zaman canınız soğuk bir içecek isterse buzluktan çıkarıp hemen yapın ve için. Benden söylemesi.😊😊
Malzemeler
3 adet orta boy portakal
1 adet limon
Yarım su bardağı şeker ( şeker miktarını siz damak tadınıza göre artırabilirsiniz.)
1 buçuk litre su
Yapılışı
- Portakalları ve limonu güzelce yıkıyoruz.
- Meyve suyumuzun acı olmaması için portakalların kabuğu olan turuncu kısmını çok ince olarak bıçakla soyuyoruz. Soyarken dikkat edelim acılık veren beyaz kısmı kabukla çok fazla gelmesin. Limonun da sarı kabuk kısmını beyaz kısmı çok gelmeyecek şekilde bıçakla soyuyoruz. Bu şekilde meyve suyunun acı olmasını engellemiş oluyoruz. Kabuk ayırma kısmını nasıl yapmanız gerektiğine dair tarifin altındaki resimlerden yardım alabilirsiniz.
- Soyduktan sonra portakalların ve limonun acılık veren beyaz kısmını bıçak yardımı ile soyuyoruz. - Portakal ve limonu küp küp kesiyoruz ve acı olan beyaz kısmından ayırdığımız kabukları ile beraber buzdolabı poşetine koyup dondurucuya koyuyoruz.
- Portakal suyunu yapmak istediğimiz zaman dondurucudan çıkarıyoruz ve 5-10 dakika kadar çözülmesini bekletiyoruz. Çok buzlu olur ise mutfak robotunu kırabilir. O nedenle biraz bekledikten sonra robottan geçiriyoruz.
- Robottan geçirdikten sonra ayrı bir kaba koyuyoruz ve üzerine yarım su bardağı şeker ( şekeri kendi ağız tadınıza göre artırabilirsiniz) ve 1 buçuk litre su koyup şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
15 dakika kadar bekletip temiz bir tülbent ile süzüyoruz. Tülbentin içinde kalan posayı meyve suyuna kıvam vermesi için iyice sıkıyor ve bir güzel karıştırıyoruz.
- Sürahiye boşaltıp Portakal suyunu soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
Biraz buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.
Afiyet olsun. 😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder