Bugün piştiğinde kahvaltılarınızda veya çay saatlerinde servis edebileceğiniz nefis bir börek yapacağız hep birlikte. Oldukça pratik ve çok lezzetli bir börek tarifi bu Hadi malzemelerle başlayalım.
Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
2 adet yufka
1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir veya lor peyniri
Maydanoz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Tavada Kırpık Böreğin Yapılışı
- Yufka uzun şekilde katlayıp 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir.
- Bir kabın içine süt, yumurta, peynir, yağ, pul biber, tuz ekleyip çırpılır.
- Bu karışımın içerisine şeritler halinde kesilen yufkalar eklenir ve tüm malzemeler karıştırılır.
-Yapışmaz bir tavanın tabanı biraz sıvı yağla yağlanır. Hazırlanan harç tavanın içerisine dökülerek bir kaşık yardımıyla tavadaki harç düzeltilir. Tavanın kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Tavada Kırpık Böreğin altı piştiğinde kapak yardımıyla börek ters çevrilir ve diğer tarafınında pişmesi için tavaya konulur.
- Böreğin her iki tarafı da piştiğinde sıcak sıcak servis yapılır.
Gerçekten de çok güzel oluyor, fırında yapılan böreğe kıyasla hem çok kolay hemde çok lezzetli. Mutlaka deneyin derim..
Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder