Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ



Herkese selam.😊 Bugün yapması biraz zaman alsa da sonucu mükemmel olan Bulgur Köftesi tarifim var. Ben lezzetine lezzet katmak için Bulgur Köftesine sarımsaklı yoğurt kullandım ve yiyenlerden tam not aldım. Sarımsaklı yoğurt ile gerçekten çok lezzetli oluyor. Evdeki malzemeleri kullanarak yapabileceğiniz Bulgur Köftesini sizlerde mutlaka denemelisiniz. Hem çok besleyici hemde çok lezzetli. Hazırsanız tarife malzemeler ile başlayalım.

Malzemeler

2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağından 2 parmak eksik sıcak su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Sosu için


1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı  domates salçası
1 tatlı kaşığı kadar tatlı biber salçası
2-3 diş sarımsak
Tuz

Üzeri için

Bir büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
Az miktar tuz

Yapılışı

- 2 su bardağı köftelik bulgur derin bir kaba konur ve üzerine 2 su bardağından 2 parmak kadar eksik sıcak su dökülür ve karıştırılır. Üzeri kapatılır 30 dakika dakika bulgurun şişmesi için beklenir..
- 30 dakika sonra üzerine un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenir ve  1 yumurta kırılır. Köfte kıvamına gelene kadar iyice yoğurulur. Kıvamı cıvık yada çok katı olmamalı, köfte gibi yuvarlanabilir kıvamda olmalı.
- Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Köfteler unlanmış geniş bir tepsi veya bir borcam içerisine  konulur. Köfteleri yuvarlarken arada bir elimiz bir kaseye konulan su ile ıslatılır.
- Derin bir tencereye su konulur. Su kaynadıktan sonra içerisine biraz tuz eklenir ve yavaşça köfteler kaynayan suya konur. Köfteler 9-10 dakika içerisine pişecekdir. Pişen köftenin altı kapatılır.


Bulgur Köftesinin sosu için

- Tereyağı ve zeytinyağı geniş bir tavaya konulur ve üzerine 2-3 diş sarımsak rendelenir.
- Sarımsaklar kavrulduktan sonra bir tatlı kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilir.  1-2 dakika daha kavrulur. Tuz eklenir. Sosun içerisine kaynayan köftelerin suyundan 2 kepçe dökülür ve 2 dakika kadar karıştırılarak bütün sos malzemelerinin özleşmesi sağlanır.
- Pişen bulgur köftelerinin suyu süzülerek ocaktaki sosun içerisine ilave edilir ve karıştırılır. 2-3 dakika sonra ocak kapatılır.

Bulgur köfteleri biraz ılıdıktan sonra üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurt  gezdirilir ve nane veya kekik ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun😋




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard