Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI



Közlenmiş Domates Çorbası

Malzemeler

7 adet orta boy domates
1 adet kapya biber
1 adet kuru soğan
4-5  diş sarımsak
1 buçuk yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
tuz

Üzeri için

Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

- Domateslerin kabuklarını soymadan ikiye bölelim.
- Kapya biberı ikiye bölelim
- Soğanın kabuklarını soyulduktan sonra soğanı dörde bölelim
- Sarımsakların kabukları soyulduktan sonra büyük ise üçe küçük ise ikiye bölelim
- Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine domates, soğan ve sarımsakları dizelim. Üzerine tuz, kekik, karabiberi serpelim ve sıvı yağı gezdirelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar közleyelim.
- Tencereye bir yemek kaşığı tereyağ ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım. Tereyağı eriyince 1 buçuk yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Kavrulan una bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim ve salça ile beraber kavurmaya devam edelim. Tepside közlenmiş olan tüm malzemeleri tencereye ilave edelim ve üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyelim ve orta derecedeki ateşte çorba kaynayana kadar arada karıştıralım. (Domateslerin büyüklüğüne göre su miktarının daha az veya daha fazla kullanılması gerektiğini unutmayalım)
-  Çorba kaynadıktan sonra malzemeler pürüzsüz olana kadar blendırdan geçirelim. Blendırdan geçirdiğimiz çorbayı kısık ateşte 10 dakika daha kıvam alana kadar pişirelim. Bu arada ağız tadımıza göre kekik ve tuz ekleyebiliriz.
- Pişen domates çorbasını çorba kasesine alıp rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyip servis yapalım.

Afiyet olsun.🙂

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard