Bugün çay saatleri için yapıp yiyebileceğiniz hafif ve lezzetli elmalı turta tarifini sizlerin beğenisine sunuyorum👍Çocuklarınızında severek yiyeceği elmalı turta tarifine ve diğer birçok tariflerime 👉https://www.instagram.com/esmeileyemeksaati 👈 instagram sayfamdan da ulaşabililirsiniz. Elmalı turta'ya elmalı tart diyenlerde var. Siz hangisini isterseniz onu söyleyebilirsiniz. Ben tarifimde elmalı turta ismini kullanacağım. Haydi buyrun elmalı turta tarifine🙂
Malzemeler
İç harcı için
4 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için
1 yumurta
125 g tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un,
Üzeri için
Pudra şekeri
Kullandığım Kalıp Ölçüsü: 24 cm
Hazırlanışı
- İç harcı için tavaya rendelenmiş elma, şeker ve tarçını ekleyerek pişmeye bırakalım.
-. Elmalar yumuşayıp suyunu çekmeye başladığında ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Tart hamuru için yoğurma kabına yumurta, tereyağı ve şekeri alarak karıştıralım.
-. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
-. Hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 15 dakika dinlendirelim.
-. Dinlenen hamurun yarısından biraz daha az olacak şekilde bir parça kopararak bir kenara ayıralım.
- Kalan hamuru pişirme kağıdının üzerine alalım ve elimizle üzerine bastıralım.
- Daha sonra merdane yardımı ile kalıbımızın boyuna göre açalım.
- Sıvı yağ ile yağladığımız Tart kabımıza veya borcama hamurumuzu yerleştirelim.
-. Üzerine hazırladığımız iç harcı dökerek güzelce yayalım.
-. Kenarda beklettiğimiz hamurumuzu pişirme kağıdı üzerinde oklava ile açalım.
- Açtığımız hamuru paylaşmış olduğum resimlerde göreceğiniz şekilde şeritler halinde keserek elmalı harcımızın üzerine teker teker yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Benim fırınımda 27 dakikada pişti. Siz mutlaka arada pişip pişmediğini kontrol edin.
-. Turtamız soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder