Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

LİMONLU CHEESECAKE



Kolay Limonlu Cheesecake Tarifi / Labnesiz

Bugün yapımı oldukça kolay olan fırın gerektirmeyen ve Labne kullanmadan yapılan lezzetli bir limonlu cheesecake tarifi paylaşıyorum.

Deneyecek olanlara kolay gelsin.

Malzemeler

Alt Tabanı İçin
1,5 paket burçak bisküvi
100 gram tereyağı veya margarin ( 2 yemek kaşığı )

Beyaz Bölüm İçin
1 litre süt
5 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su  barďağı toz şeker (damak tadınıza göre ölçüyü artırabilirsiniz )
1 paket vanilya

Limonlu Bölüm İçin
2 limonun suyu
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
İsteğe bağlı olarak çay kaşığı ucu ile zerdeçal
1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı

- Öncelikle bisküvileri robottan geçirerek un haline getirelim. Tereyağını  ocakta eritip un haline getirdiğimiz bisküvilerin üstüne döküp karıştıralım.
- Bisküvi harcını kelepçeli kalıba boşaltalım ve üzerine bastırarak iyice yerleştirelim.
Kalıbı buzdolabına alalım.
- Muhallebiyi yapmak için vanilya hariç tüm malzemeleri tencerenin içerisine alalım. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim. 
- Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ekleyip tekrar karıştıralım. Muhallebi biraz ılıdıktan sonra bisküvi harcımızın üzerine boşaltalım ve spatula yardımı ile üzerini düzeltelim.
Soğuyan muhallebiyi  buzdolabına koyalım.
- Limonlu sosu için tüm malzemeleri tencereye koyup ocağa alalım. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Koyulaşınca ocaktan alalım ve ilk sıcaklığı çıkınca limonlu sosu muhallebinin üzerine dökelim ve bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edelim.

Afiyet olsun.

Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard