Malzemeler
500 ml. süt ( 2 su bardağı)
3 yemek kaşığı toz şeker
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
yarım paket vanilya
Harcı için
3 orta boy elma
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
Tarçın
İsteğe bağlı olarak dövülmüş fındık veya ceviz
Elmalı Muhallebi Yapılışı
- Elmaları yıkadıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin.
- Rendelediğiniz elmaları geniş bir tavaya alın ve üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker ilave edin. Kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Elmalar yumuşayınca 1 çay kaşığı tarcın ekleyip karıştırın ve ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Muhallebisi için; tencereye sütü koyup ocağın altını açın.
- Şekeri, unu, vanilyayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi koyulaşınca ocaktan alın.
- Soğuyan elma harcından bir miktar kup veya bardakların dibine koyun, üzerine yarıya kadar sıcak muhallebiyi ekleyin. Kullandığınız kup veya bardağın ortasına elma harcından bir miktar daha pay edin.
- Kalan muhallebiyi bardaklarda paylaştırın.
- Elmalı muhallebi kupları oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında soğutun.
- Yiyeceğiniz zaman üzerini tarçın ve isterseniz dövülmüş ceviz veya fındık ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder