Herkese merhaba! Bugün nefis bir tarifle geldim mutfaklarınıza. Birlikle malta eriği diğer adı ile yenidünya reçeli yapacağız. Bahçemizde bulunan ağacımızdan taze taze topladığım malta eriği ile ben bugün ilk defa reçelini yaptım. Tadı gerçekten müthiş lezzetli oldu. 😊 Daha önce neden bu reçeli hiç yapmadım bilmiyorum. Bu kadar lezzetli bir reçel ortaya çıkınca bende biraz gaza geldim ve ağaçtaki meyveler tükenmeden biraz daha toplayıp tekrar yapmaya ve kavanozlara koymaya karar verdim.
Haydi bu nefis reçel tarifine malzemeler ile başlayalım.
Malzemeler
1 kilo malta eriği
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker (çok tatlı seviyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz)
2 su bardağı su
Yarım çubuk tarçın
2 adet karanfil
Limon
Yapılışı
- Malta eriği/Yenidünyaları yıkayın.
- Bir kabın içine bir miktar su koyun ve çeyrek limon sıkın. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. İkiye bölün. Kararmamaları için limonlu suyun içerisine koyun.
- Şeker ve suyu bir tencereye koyun ocağa alın. 5-10 dakika kaynadıktan sonra suyunu süzdüğünüz malta eriklerini (yenidünya meyvelerini) tencereye ekleyin. İçerisine karanfil ve çubuk tarçını ekleyin.
- Reçel kaynarken üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık ile alın. Meyveler yumuşayıp reçel kıvamına gelmeye başladığında birkaç damla limon sıkın ve 5 dakika kadar daha kaynatın.
- Kıvamını kontrol edin, reçelin kıvamı istediğiniz kıvama geldiğinde ocağı kapatın.
- Reçel sıcakken kavanozlara doldurun. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatın ve reçel dinlendikten sonra bu mis kokulu, hafif ekşili lezzetli reçeli servis edebilirsiniz.😊
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder