Yumurtalı Çiriş Kavurması
Pazarda çiriş otu bulursanız bence mutlaka alıp denemelisiniz. 👍Genellikle Nisan ayında başlar satılmaya. Bizim evde çiriş çorbası çok sevilir. Birde kavurmasını denemek istedim bu lezzetli otun ve sonuç mükemmel oldu tabi ki. Sizlere de tavsiye ederim😀
Pazarda çiriş otu bulursanız bence mutlaka alıp denemelisiniz. 👍Genellikle Nisan ayında başlar satılmaya. Bizim evde çiriş çorbası çok sevilir. Birde kavurmasını denemek istedim bu lezzetli otun ve sonuç mükemmel oldu tabi ki. Sizlere de tavsiye ederim😀
Malzemeler
- yarım kilo çiriş
- yarım kilo çiriş
- 200 gr. kıyma
- 1 tane büyük boy kuru soğan
- 2-3 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- pul biber, karabiber, kırmızı toz biber
- tuz
- yeteri kadar sıvı yağ
- yeteri kadar sıvı yağ
Yapılışı
•Çiriş otunun kullanılmayacak olan kök kısımlarını kesin ve yıkayın ve suyunu süzün.
•Çirişleri pırasa doğrar gibi doğrayın.
•Tencereye yeteri kadar sıvı yağ koyun.Yağ ısınınca ince ince doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar sotelendikten sonra kıymayı ilave edin. Arada karıştırarak kıymayı kavurun.
•Kavrulan kıymanın üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 diş rendelenmiş sarımsak ekleyin.
•Kavrulan kıymanın üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 diş rendelenmiş sarımsak ekleyin.
• Salça ile biraz daha kavurun. Sonra çirişi ilave edin.
•Çirişler yumuşayana kadar karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra damak tadınıza uygun miktarda pul biber, karabiber, toz kırmızı biber ve tuz ekleyip karıştırın.
•Üzerine yumurtaları kırın. Yumurtalar piştikten sonra çiriş kavurmamız hazır. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.👌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder