* 3 su bardağı süt
* 2 su bardağı su
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 çay bardağından 2 parmak eksik toz şeker ( çok şekerli sevmiyorsanız miktarını azaltabilirsiniz)
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 1 paket vanilya
Üzeri İçin
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
1. Pirinci ayıklayıp yıkayalım suyunu süzdükten sonra bir tencereye alalım üzerine 2 su bardağı su ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte Pirinçler şişip yumuşayana kadar pişirelim.
2. Pirinçler şiştiğinde ve suyunu çektiğinde sütü ilave edelim ve karıştıralım.
3. Süt kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar pirinçli sütü kısık ateşte pişirelim.
4. Nişastaya tenceredeki sütten 2-3- kaşık ilave ederek karıştıralım ve tencereye ilave edelim.
5. Sütlacımız koyulaşmaya başladığında şekeri ilave edelim ve karıştıralım.
6. 1-2 dakika sonra vanilyayı ekleyelim karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım.
7. Pişen sütlacı kaselere koyarak soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra buzdolabına koyalım.
8. Yiyeceğimiz zaman üzerlerine tarçın serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder