- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
- Tuz
- Kimyon
Sosu için
- 1, 5 çay bardağı zeytin yağı
- 5-6 diş sarımsak( isteğe göre azaltılabilir)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 4 adet domates rendesi
- Tuz
Süslemek için
- 1 Demet maydanoz
Köfteleri haşlamak için
- 2 litre su
- Tuz
Fellah Köftesi Yapılışı
- Geniş bir kabının içerisine bulguru, irmiği koyup üzerine sıcak suyu eklenir. Kabın ağzı bir kapak ile kapatılır ve 10 dakika bekletilir.
- Suyunu çektikten sonra köfte için verilen diğer malzemeler eklenir ve güzelce yoğrulur.
- Elde edilen hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuz ara ara hafifçe ıslatılarak köfteler yuvarlanır.
- Köftelerin ortasına serçe parmakla bastırılıp, unlanmış tepsiye dizilir.
- Bütün köfteler bu şekilde hazırlandıktan sonra ocakta köftelerin haşlanması için kaynamakta olan suya atılır ve 10 dakika kadar haşlanır.
- Köfteler pişince bir kevgir yardımıyla tabağa alınır.
- Sosu için bir tavada yağ ısıtılır.
- Dövülmüş sarımsak hafifçe kavrulur, biber salçası ve domates rendesi eklenip domatesler pişinceye kadar sos kıvamına getirilir.
- Tavada pişen sos tüm köftelerin üstüne yayılır ve son olarak ince kıyılmış maydanozla süslenir.
- Afiyet olsun. instegram adresim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder