Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

BULGURLU PIRASA DİBLESİ

Herkese merhaba! Geçen haftalarda pırasa diblesi yapmış ve tarifini paylaşmıştım. Bizim evde çok sevildi Pırasa Diblesi. Bu defa ise pirinç yerine bulgur kullanarak denemek istedim😉pişince gerçektende çok lezzetli oldu. Bulgurla yaptığım bu yemekte en az pirinç ile yaptığım pırasa diblesi kadar çok beğenilecek gibi.Haydi buyurun tarife.

Bulgurlu Pırasa Diblesi İçin Malzemeler 😋😋

2 adet Pırasa
2 su bardağı pilavlık bulgur
3-3,5 su bardağı su(malzemelerinizin miktarına göre su miktarını ayarlamanız daha iyi sonuç verecektir.)
2 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz ( tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayın)

Yapılışı

* Bulguru yıkayıp suyunu süzelim.
* Pırasa ve havuçları ince ince doğrayalım.
* Kullanacağımız tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyalım. Tereyağı eridiğinde pırasa ve havuçları ekleyerek 5-6 dakikada kadar kavuralım. Renkleri değiştiğinde yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguru ilave edelim ve 5 dakika kadar daha hepsini beraber kavuralım.
* Tuzunu ve suyunu ekleyip tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım.
* Yemeğimizin suyu kaynamaya başladığında tenceremizi ocağın en küçük gözünde suyunu çekene kadar pişirelim.

 Afiyet olsun.😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard