Herkese merhaba! Geçen haftalarda pırasa diblesi yapmış ve tarifini paylaşmıştım. Bizim evde çok sevildi Pırasa Diblesi. Bu defa ise pirinç yerine bulgur kullanarak denemek istedim😉pişince gerçektende çok lezzetli oldu. Bulgurla yaptığım bu yemekte en az pirinç ile yaptığım pırasa diblesi kadar çok beğenilecek gibi.Haydi buyurun tarife.
Bulgurlu Pırasa Diblesi İçin Malzemeler 😋😋
2 adet Pırasa
2 su bardağı pilavlık bulgur
3-3,5 su bardağı su(malzemelerinizin miktarına göre su miktarını ayarlamanız daha iyi sonuç verecektir.)
2 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz ( tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayın)
Yapılışı
* Bulguru yıkayıp suyunu süzelim.
* Pırasa ve havuçları ince ince doğrayalım.
* Kullanacağımız tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyalım. Tereyağı eridiğinde pırasa ve havuçları ekleyerek 5-6 dakikada kadar kavuralım. Renkleri değiştiğinde yıkayıp suyunu süzdüğümüz bulguru ilave edelim ve 5 dakika kadar daha hepsini beraber kavuralım.
* Tuzunu ve suyunu ekleyip tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım.
* Yemeğimizin suyu kaynamaya başladığında tenceremizi ocağın en küçük gözünde suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.😉
BULGURLU PIRASA DİBLESİ
Sebzeli Pilav Tarifleri
Etiketler:
Bulgur Pilavı Tarifleri,
Ev Yemekleri,
Kolay Yemek Tarifleri,
Pırasa Diblesi,
Pırasa İle Yapılan Yemekler,
Pilav,
Pilav Nasıl Yapılır,
Pratik Tarifler,
Sebze Yemekleri,
Sebzeli Pilav Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder