Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

TAVADA PATATES BÖREĞİ


Herkese merhaba😁 Sabah kahvaltısında en çok sevdiğimiz tavada patates böreğini bu sabah yaptım ve kahvaltıda adeta kapışıldı💕Sizde kahvaltı veya çay saatleriniz için farklı bir lezzet arıyorsanız tavada patates böreğini denemenizi tavsiye ederim.

Tavada patates böreği tarifii

Malzemeler

3 adet patates (çok büyük olmasın)
1 yumurta
7-8 dal maydanoz
2 yemek kaşığı kaşar peyniri
1 yemek kaşığı sıvı yağ Arzuya göre 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım cay kaşığı kırmızı toz biber Karabiber
Tuz
Tavayı yağlamak için 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

- Patatesleri rendeleyip avucumuzun içince suyunu iyice sıkalım. Bir karıştırma kabına koyalım.
- İçerisine 1 adet yumurta kıralım.
- Maynadozları yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım ve patatesin içerisine koyalım.
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 tatlı kaşığı tereyağ, biraz karabiber, pul biber, kırmızı toz biber ve damak tadınıza göre tuz ilave edip hepsini bir kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Kullanacağımız tavanın tabanını 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayalım ve patatesli karışımın yarısını tavanın tabanına yayalım. Bir kaşık yardımı ile tavanın içersindeki patateslerin üzerini düzelterek sıkı sıkı bastıralım ve her yerinde eşit harç olmasını sağlayalım.
- Tavadaki bu karışımın üzerine rendelediğimiz 2 yemek kaşığı kaşar peynirini yayalım.Kaşar peynirini yayarken kenarlardan 2 parmak kalacak şekilde içeriye doğru yayılmasına dikkat edelim.(aksi taktirde kaşarlar tavanın kenarından akıp havaya yapışarak kaşar peynirin yanmasına neden olacaktır)
- Güzelce yaydığımız kaşar peynirin üzerine kalan harcıda ekleyerek üzerini sıkılaştırarak düzeltelim.
- Tavayı ocağa alıp kapağını kapatalım. Kısık ateşte pişirelim. Böreğimizin altı piştiğinde genişçe bir tabağı tavanın üzerine kapak gibi koyarak ters çevirelim ve tabağın altındaki tarafında pişmesi için kaydırarak tavaya aktaralım.
 -Diğer yüzü kızarana kadar güzelce pişirelim. Tavadan alıp sıcak olarak servis edelim.

Afiyet olsun!

Püf noktası:Tavaya koyduğumuz harcın çok kalın olmamasına ve pişirme işlemini kısık ateşte yapmaya dikkat edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard