1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Düdüklü tencereye yağı ve yemeklik doğradığımız soğanları ilave ediyoruz. Soğanlar hafif pembeleşince küp küp doğradığımız biberleri ilave ediyoruz. 1-2 dakika kadar sonra suda beklettiğimiz ve suyunu süzdüğümüz fasulyeleri de ilave ediyoruz. 2-3- dakika kadar fasulyelerle birlikte kavuruyoruz. Sonra üzerine 6 su bardağı ılık su ilave ediyoruz ve düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz. Düdüklü tencerenin düdüğü ötene kadar yani tenceredeki yemeğin suyu kaynayana kadar orta hararetli ateşte, daha sonra ise kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyor ve ocağın altını kapatıyoruz. Ben yemeklerim pişikten sonra tuzunu katıyorum. Siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.
Artık yemeğimiz servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder