Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

Karnabahar Çorbası



Malzemeler

1 adet küçük boy karnabaharın yarısı

1 adet büyük boy havuç

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığından az un 

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

2-3 yemek kaşığı sıvıyağ 

Tuz, karabiber, kimyon, pul biber

Sıcak su


Yapılışı

-Tencereye sıvıyağ ve iri iri doğranmış soğanlar eklenir. 1-2 dakika kavrulur.

-Doğranan havuçlar eklenir. 1-2 dakika daha kavrulur.

-Un eklenir. Kavurmaya devam edilir.

-Sarımsak ve salça eklenir 1-2 dakika bu şekilde kavrulduktan sonra çiçeklerini ayırıp yıkayıp temizlediğimiz karnabaharlar, ağız tadımıza göre tuz, yarımşar çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber eklenir ve hepsi biraz sotelendikten sonra üzeri geçecek kadar sıcak su eklenir.

-Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirilir, pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirilir.

-Çorbamız eğer bu aşamada koyu olmuş ise sıcak su eklenerek  1-2 dakika daha kaynatılır.

Çorbamız sıcak sıcak servis edilir.


Afiyetler olsun.❤


#çorba #karnabahar #karnabaharçorbası #kolayyemektarifleri #lezzetlerim #yemek #lezzet #nefisyemektarifleri #evyemekleri #pratikyemekler #soup #yummy #delicious

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard