Malzemeler
1 adet küçük boy karnabaharın yarısı
1 adet büyük boy havuç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığından az un
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Sıcak su
Yapılışı
-Tencereye sıvıyağ ve iri iri doğranmış soğanlar eklenir. 1-2 dakika kavrulur.
-Doğranan havuçlar eklenir. 1-2 dakika daha kavrulur.
-Un eklenir. Kavurmaya devam edilir.
-Sarımsak ve salça eklenir 1-2 dakika bu şekilde kavrulduktan sonra çiçeklerini ayırıp yıkayıp temizlediğimiz karnabaharlar, ağız tadımıza göre tuz, yarımşar çay kaşığı kimyon, karabiber, pul biber eklenir ve hepsi biraz sotelendikten sonra üzeri geçecek kadar sıcak su eklenir.
-Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirilir, pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirilir.
-Çorbamız eğer bu aşamada koyu olmuş ise sıcak su eklenerek 1-2 dakika daha kaynatılır.
Çorbamız sıcak sıcak servis edilir.
Afiyetler olsun.❤
#çorba #karnabahar #karnabaharçorbası #kolayyemektarifleri #lezzetlerim #yemek #lezzet #nefisyemektarifleri #evyemekleri #pratikyemekler #soup #yummy #delicious
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder