Lezzetli ve yapılışı çok ama çok kolay bir kurabiye tarifi. İster öğrenci olun, isterseniz ev hanımı, herkesin rahatlıkla yapabileceği bir tarif bu. Sıvı yağlı kurabiye tarifi için;Malzemeler
-1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
-Yarım su bardağı toz şeker ( bizim ağız tadımıza göre bu ölçü şeker yeterli geliyor. Siz ölçüsünü isterseniz artırabilirsiniz)
-2 adet yumurta ( 1 inin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 limon kabuğu rendesi
-3 su bardağı un
-Yarım su bardağı kuru üzüm ( bizim eve kuru kayısı ve fındık vardı ben ikisini kullandım)
Bu ölçüler ile 20 adet kurabiye çıkıyor.
-1 yumurtanın tamamı ve diğer yumurtanın sadece akı karıştırma kabına konulur ve çırpıcı ile karıştırılır.
-İçerisine sıvı yağ eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
-Küçük küçük dilimlenmiş kayısı ve rondodan geçirilmiş fındık, un, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi eklenir ve hamur yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Unun kalitesine ve kullanılan malzemelere hamur için gerekli olan un ölçüsü değişiklik gösterebileceğinden dolayı önce 2.5 su bardağı kadar un ilave edilir. Yeterli gelmez ise kalan unda eklenir. Dikkat edilmesi gereken bir husus var oda hamurun çok fazla yoğurulmaması gerekmektedir.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde biraz büyük parçalar alıp el ile şekil verilir.
-Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe bağlı olarak susamda serpe bilirsiniz.
-Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişilirir. ( Bizim fırın12-13 dakika kadar bir sürede pişirdi. Kurabiyeler çok pişerse sert olur buna dikkat etmeyi unutmayın)
-Yarım su bardağı toz şeker ( bizim ağız tadımıza göre bu ölçü şeker yeterli geliyor. Siz ölçüsünü isterseniz artırabilirsiniz)
-2 adet yumurta ( 1 inin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 limon kabuğu rendesi
-3 su bardağı un
-Yarım su bardağı kuru üzüm ( bizim eve kuru kayısı ve fındık vardı ben ikisini kullandım)
Bu ölçüler ile 20 adet kurabiye çıkıyor.
-1 yumurtanın tamamı ve diğer yumurtanın sadece akı karıştırma kabına konulur ve çırpıcı ile karıştırılır.
-İçerisine sıvı yağ eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
-Küçük küçük dilimlenmiş kayısı ve rondodan geçirilmiş fındık, un, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi eklenir ve hamur yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Unun kalitesine ve kullanılan malzemelere hamur için gerekli olan un ölçüsü değişiklik gösterebileceğinden dolayı önce 2.5 su bardağı kadar un ilave edilir. Yeterli gelmez ise kalan unda eklenir. Dikkat edilmesi gereken bir husus var oda hamurun çok fazla yoğurulmaması gerekmektedir.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde biraz büyük parçalar alıp el ile şekil verilir.
-Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. İsteğe bağlı olarak susamda serpe bilirsiniz.
-Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişilirir. ( Bizim fırın12-13 dakika kadar bir sürede pişirdi. Kurabiyeler çok pişerse sert olur buna dikkat etmeyi unutmayın)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder