Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

Çiriş Çorbası

1 Kilo çiriş otu 
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yaklaşık 1,5 kilo ayran 
Tuz 
Su

Çirişler ayıklanır. (kökler kullanılmaz) Ardından yıkanır. Pırasa keser gibi çirişler doğranır. 4 su bardağı su tencereye konulur. Su kaynayınca 1 su bardağı pilavlık bulgur ilave edilir. Ağız tadınıza göre tuz eklenir. Tencereye çirişler eklenir. Hepsi bir güzel karıştırılır. Bulgur ve çirişler pişene kadar arada karıştırılır. Pişince ocağın altı kapatılır ( biraz sulu kalmış olur) ve soğuyana kadar beklenir. Çok sulu olmayacak şekilde ayran hazırlanır ve soğumuş olan çirişlere eklenir. Çorbamız çok katı ve çok sulu olmamalı. O nedenle ayranı azar azar ekleyerek çorbanın kıvamını siz ayarlayabilirsiniz.

 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard