1 su bardağı pilavlık bulgur
Yaklaşık 1,5 kilo ayran
Tuz
Su
Çirişler ayıklanır. (kökler kullanılmaz) Ardından yıkanır. Pırasa keser gibi
çirişler doğranır. 4 su bardağı su tencereye konulur. Su kaynayınca 1 su bardağı
pilavlık bulgur ilave edilir. Ağız tadınıza göre tuz eklenir. Tencereye çirişler
eklenir. Hepsi bir güzel karıştırılır. Bulgur ve çirişler pişene kadar arada
karıştırılır. Pişince ocağın altı kapatılır ( biraz sulu kalmış olur) ve
soğuyana kadar beklenir. Çok sulu olmayacak şekilde ayran hazırlanır ve soğumuş
olan çirişlere eklenir. Çorbamız çok katı ve çok sulu olmamalı. O nedenle ayranı
azar azar ekleyerek çorbanın kıvamını siz ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder