Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

BAYAT EKMEK BÖREĞİ


Malzemeler

  • Yarım ekmekten biraz fazla küp küp doğranmış bayat ekmek dilimleri.
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • yarım fincan zeytinyağı

Arasına;

  • Maydanoz
  • Peynir
  • Dilerseniz de biraz kaşar rendesi

Hazırlanışı;

  • Küp küp doğranmış bayat ekmeklerimizi derin bir kaba alalım.
  • Başka bir kapta yumurta, süt, tuz, pul biber ve zeytinyağı karıştırıp bayat ekmeklerin üzerine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
  • Ekmek harcımızın yarısını yağlanmış tavaya yayalım.
  • Ortasına peynir ve maydanoz karışımı serpip kalan ekmekli karışımida tavamıza yerleştirelim.
  • Tavamızın kapağını kapatıp böreğin alt kısmının kızarmasını bekleyelim.
  • Alt kısmı kızaran böreğimizi tabak yardımıyla tavadan alalım.
  • Tavamızı tekrar yağlayıp böreğin pişmeyen tarafı alta gelecek şekilde tekrar tavamıza koyalım ve kapağını kapatıp diğer tarafınında pişmesini sağlayalım.
  • Böreğimizin iki tarafı da kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz. 
Afiyet şifa olsun inşallah.  🙂




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard