Malzemeler
- Yarım ekmekten biraz fazla küp küp doğranmış bayat ekmek dilimleri.
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- yarım fincan zeytinyağı
Arasına;
- Maydanoz
- Peynir
- Dilerseniz de biraz kaşar rendesi
Hazırlanışı;
- Küp küp doğranmış bayat ekmeklerimizi derin bir kaba alalım.
- Başka bir kapta yumurta, süt, tuz, pul biber ve zeytinyağı karıştırıp bayat ekmeklerin üzerine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Ekmek harcımızın yarısını yağlanmış tavaya yayalım.
- Ortasına peynir ve maydanoz karışımı serpip kalan ekmekli karışımida tavamıza yerleştirelim.
- Tavamızın kapağını kapatıp böreğin alt kısmının kızarmasını bekleyelim.
- Alt kısmı kızaran böreğimizi tabak yardımıyla tavadan alalım.
- Tavamızı tekrar yağlayıp böreğin pişmeyen tarafı alta gelecek şekilde tekrar tavamıza koyalım ve kapağını kapatıp diğer tarafınında pişmesini sağlayalım.
- Böreğimizin iki tarafı da kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun inşallah. 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder