Malzemeler
- 1 kg yeşil biber,
- 4 kg domates,
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
- 2 yemek kaşığı tuz.
- 4-5 diş sarımsak

Hazırlanışı
- Biberlerin saplarını çekirdeklerini ayıklayıp kare kare doğrayın,
- Sıvı yağı geniş ve derin bir tencerede kızdırıp biberleri ekleyin,
- Orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak yumuşayana kadar kavurun,
- Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin,
- Harlı ateşte sık sık karıştırarak domatesler iyice pişene ve suyu bir miktar azalana kadar pişirin,
- Tuzunu ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyip bir taşım daha kaynatın,
- Tencerenin altını kapatmadan kaynar haldeyken karışımı temiz konserve şişelerine koyup bekletmeden kapaklarını kapatın, kapakları altta kalacak şekilde ters çevirerek 1 gece hiç yerinden kaldırılmadan bekletin.(Kapaklarınızın yeni olmasına dikkat edin. Eski kapak kullanırsanız hava alıp kahvaltılık bozulabilir. )
- Ertesi gün güneş görmeyen bir yere kaldırılarak muhafaza edebilirsiniz.
Kışın kahvaltı sofralarınız için güzel bir seçenek olabilir. Mutlaka deneyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder