Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

MENEMEN KONSERVESİ TARİFİ







Malzemeler
  • 1 kg yeşil biber,
  • 4 kg domates,
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 yemek kaşığı tuz.
  • 4-5 diş sarımsak





Hazırlanışı

  1. Biberlerin saplarını çekirdeklerini ayıklayıp kare kare doğrayın,
  2. Sıvı yağı geniş ve derin bir tencerede kızdırıp biberleri ekleyin,
  3. Orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak yumuşayana kadar kavurun,
  4. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin,
  5. Harlı ateşte sık sık karıştırarak domatesler iyice pişene ve suyu bir miktar azalana kadar pişirin,
  6. Tuzunu ve rendelediğiniz sarımsakları ekleyip bir taşım daha kaynatın,
  7. Tencerenin altını kapatmadan kaynar haldeyken karışımı temiz konserve şişelerine koyup bekletmeden kapaklarını kapatın, kapakları altta kalacak şekilde ters çevirerek 1 gece hiç yerinden kaldırılmadan bekletin.(Kapaklarınızın yeni olmasına dikkat edin. Eski kapak kullanırsanız hava alıp kahvaltılık bozulabilir. )
  8. Ertesi gün güneş görmeyen bir yere kaldırılarak muhafaza edebilirsiniz.  
Kışın kahvaltı sofralarınız için güzel bir seçenek olabilir. Mutlaka deneyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard