Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

İRMİKSİZ ŞEKERPARE

SIVIYAĞLI İRMİKSİZ ŞEKERPARE
SIVIYAĞLI İRMİKSİZ ŞEKERPARE

Hamuru İçin Malzemeler

* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 2 adet yumurta (1  tanesinin sarısı şekerparelerin üzerine sürülecek)
* 1 paket kabarta tozu
* 1 paket vanilya
* 2.5 su bardağı un (Unu koyarken dikkatli kayalım katı bir hamur olmasın)

Şerbeti İçin

* 1.5.su bardağı toz şeker (Arzu edenler şeker ölçüsünü bir miktar azaltabilir)
* 2 su bardağı su
* 6 damla limon suyu

Üzeri İçin

* 1 avuç fındık içi  

Yapılışı 

* Un hariç malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
* Hamurdan küçük parçalar koparıp ister yuvarlak ister oval şekil vererek  yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
* Üzerine yumurta sarısı sürelim.
* Şekerparelerin her birinin ortasına  1 adet fındık yerleştirelim.
* 15-20 dakika 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.  
* Şerbeti için şeker ve suyu tenceremize alalım ve kaynamaya başlayınca limon suyunu içine ilave delim. Bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatalım. Bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
* Fırından aldığımız ve ilk sıcaklığı çıkan şekerparelerin üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim. Şerbetini çekince servis edebilirsiniz. 

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.😊

Püf Noktası

*Şekerpare sıcak ise şerbetin soğuk, şekerpare soğuk ise şerbetin sıcak olmasına dikkat edelim.                                                                                                                                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adbox
Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

@templatesyard