![]() |
SIVIYAĞLI İRMİKSİZ ŞEKERPARE |
Hamuru İçin Malzemeler
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı şekerparelerin üzerine sürülecek)
* 1 paket kabarta tozu
* 1 paket vanilya
* 2.5 su bardağı un (Unu koyarken dikkatli kayalım katı bir hamur olmasın)
Şerbeti İçin
* 1.5.su bardağı toz şeker (Arzu edenler şeker ölçüsünü bir miktar azaltabilir)
* 2 su bardağı su
* 6 damla limon suyu
Üzeri İçin
* 1 avuç fındık içi
Yapılışı
* Un hariç malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştıralım. Daha sonra unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
* Hamurdan küçük parçalar koparıp ister yuvarlak ister oval şekil vererek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
* Üzerine yumurta sarısı sürelim.
* Şekerparelerin her birinin ortasına 1 adet fındık yerleştirelim.
* 15-20 dakika 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
* Şerbeti için şeker ve suyu tenceremize alalım ve kaynamaya başlayınca limon suyunu içine ilave delim. Bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatalım. Bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
* Fırından aldığımız ve ilk sıcaklığı çıkan şekerparelerin üzerine soğumuş olan şerbeti dökelim. Şerbetini çekince servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.😊
Püf Noktası
*Şekerpare sıcak ise şerbetin soğuk, şekerpare soğuk ise şerbetin sıcak olmasına dikkat edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder