
Hem sağlıklı hem ekonomik bir içecek tarifi arıyorsanız Reyhan Şerbeti tarifi tam size göre. Az malzemeli ve yapımı oldukça basit. Bir o kadar da lezzetli. Haydi buyurun tarife!
Hem sağlıklı hem ekonomik bir içecek tarifi arıyorsanız Reyhan Şerbeti tarifi tam size göre. Az malzemeli ve yapımı oldukça basit. Bir o kadar da lezzetli. Haydi buyurun tarife!
Malzemeler
- 1 demet mor reyhan
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker (miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
- 1 adet limon
- 6-7 diş karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 litre kaynar su
HAZIRLANIŞI
- Önce Reyhan'ları bol suyla yıkayın.
- Limonu kabukları ile beraber 4-5 dilim olacak şekilde dilimleyin.
- Şeker, dilimlenmiş limon, karanfil ve çubuk tarçını tencereye alın.
- Reyhanı da üzerine ekleyin.
- Tüm malzemelerin üzerine önceden kaynattığınız sıcak suyu ilave edin.
- Tencerenin kapağını kapatın. Şeker eriyene kadar ara ara karıştırın. Şerbetinizi 4-5 saat dinlenmeye bırakın.
- Şerbet soğuduktan sonra süzüp bir sürahiye alın ve buzdolabına kaldırın. Bu arada süzerken reyhanları elinizle sıkmanız durumunda şerbetiniz daha lezzetli olacaktır.
- Soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder