Kolay, Pratik ve Nefis Tariflerle Sizlerleyim

REYHAN ŞERBETİ TARİFİ







Hem sağlıklı hem ekonomik bir içecek tarifi arıyorsanız Reyhan Şerbeti tarifi tam size göre. Az malzemeli ve yapımı oldukça basit. Bir o kadar  da lezzetli. Haydi buyurun tarife!

Malzemeler

    • 1 demet mor reyhan
    • 2-3 yemek kaşığı toz şeker (miktarını dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz)
    • 1 adet limon
    • 6-7 diş karanfil
    • 1 adet çubuk tarçın
    • 1 litre kaynar su

    HAZIRLANIŞI

    - Önce Reyhan'ları bol suyla yıkayın.
    - Limonu kabukları ile beraber 4-5 dilim olacak şekilde dilimleyin.
    - Şeker, dilimlenmiş limon, karanfil ve çubuk tarçını tencereye alın.
    - Reyhanı da üzerine ekleyin.
    - Tüm malzemelerin üzerine önceden kaynattığınız sıcak suyu ilave edin.
    - Tencerenin kapağını kapatın. Şeker eriyene kadar ara ara karıştırın. Şerbetinizi 4-5 saat dinlenmeye bırakın.
    - Şerbet soğuduktan sonra süzüp bir sürahiye alın ve buzdolabına kaldırın. Bu arada süzerken reyhanları elinizle sıkmanız durumunda şerbetiniz daha lezzetli olacaktır.
    - Soğuduğunda servis edebilirsiniz.
    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Adbox
    Tüm içerik Esme Yıldırım tarafından yazılmış olup izinsiz kopyalanması yasaktır.. Blogger tarafından desteklenmektedir.

    @templatesyard